Ronaldo-splittelse etter EM-starten: –⁠ Et geni

39 år gamle Cristiano Ronaldo får både hyllest og litt refs etter Portugals første kamp i EM.

Portugal fikk en god start på mesterskapet i Tyskland med 2–1 over Tsjekkia, og den som fikk aller mest oppmerksomhet, var som alltid Cristiano Ronaldo.

Etter kampen går diskusjonen: Spilte Ronaldo en god kamp eller ikke? Ekspertene er splittet.

Men motstanderen Tsjekkias trener Ivan Hasek er faktisk blant dem som mener Ronaldo var fantastisk, og kaller ham et geni.

– Det er utrolig hvor farlig Cristiano Ronaldo er i hans alder. Han viste igjen at han er et geni når det gjelder hvordan man skaper sjanser, uttalte Hasek ifølge UEFA.

– Jeg tar av meg hatten for ham. Han er en av de beste fotballspillere i historien. En fabelaktig mann, la han til.

Fotballnettsiden Goal gir imidlertid Ronaldo kun fem av ti mulige poeng på børsen, og skriver at Ronaldo «lagde et rot» ut av en sjanse han ville satt i mål tidligere.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen mener veteranen så «tung» ut, og i Danmark kritiserer de tidligere spillerne David Nielsen og Morten Bruun ham for å bare «løpe rundt».

Men én ting virker alle enige om: Noe har skjedd med Ronaldos kroppsspråk og holdning ute på banen.

– Alle snakker om holdningen hans. Den er fenomenal, sier Alan Shearer til BBC.

– Det jeg syns var aller mest positivt, var det han gjorde som leder, sier Viaplay-ekspert Lars Tjærnås til VG.

Tidligere har Ronaldo jevnlig fått kritikk for kroppsspråket, kanskje særlig under den siste perioden hans i Manchester United for et par år tilbake.

Da uttalte blant annet den tidligere Manchester United-spilleren Paul Ince at man hadde blitt altfor vant til å se Ronaldo «surmule, styrte til spillertunnelen og ikke klappe til fansen», og kalte ham et dårlig eksempel.