Ronaldo i tårer etter straffebom – Portugal videre på straffespark

(Portugal – Slovenia 0–0 e.e.o, 3–0 på straffer) Han var nær, han var langt unna, han hoppet for lavt og han rakk ikke frem – og ikke engang straffespark kunne gi desperate Cristiano Ronaldo (39) goalen.

For etter godt over 100 minutter og haugevis av forsøk i 8-delsfinalen mot Slovenia skulle stjerneportugiseren endelig score i sitt sjette EM-sluttspill. Han er allerede alene om å ha scoret i fem.

Innbytter Diogo Jota satte fart på Portugal og fikk straffe da han løp inn i sloveners forsvarsfelt. Alt var tilrettelagt for det som skulle bli Ronaldos 15. EM-mål.

Portugal spilte og spilte, søkte innleggssituasjonene, men slet med Slovenias lave blokk – og ikke minst stopperparet.

Med et sjeldent bakromsløp og perfekt gjennomspill fra Diogo Jota, fikk han forspranget på Bijol og kunne avslutte med venstre rett utenfor hjørnet av femmeteren.

Men rutinerte Oblak satt og ventet og fant ballen med bena. Han reddet også ekstraomganger, og der skulle han altså redde enda mer.

På to frispark i ordinær tid var det lite om å gjøre for Ronaldo: Et suste over tverrliggeren og et smalt på Oblak.

Portugiseren hadde også to til. De ranker trolig blant hans aller svakeste av Ronaldos 60 direkte frisparkforsøk i EM og VM. Det har gitt ett mål – mot Spania i 2018-VM.

Faktisk kunne spissfunnet Benjamin Sesko pensjonert Pepe (41) to ganger: Først på en kontringsmulighet etter 62 minutter, men da skjøt han utenfor etter å ha feid forbi Portugals superveteran.

Og med seks minutter igjen av 2. ekstraomgang fikk Leipzig-angriperen en gratismulighet da 41-åringen rotet bort ballen, men Diogo Costa reddet både skuddet til Sesko og skinnet til Pepe.

Han fortsatte altså keepershowet i straffesparkkonkurransen.