Ronaldo og Pepe med tårevått EM-farvel

(Portugal–Frankrike 0–0, 3–5 etter straffesparkkonkurranse) Cristiano Ronaldo (39) trøstet Pepe (41) etter at Portugal røk ut av EM.

Etter kampslutt omfavnet Ronaldo og Pepe hverandre i tårer ute på gressmatten i Hamburg.

Frankrike var feilfrie i straffesparkkonkurransen og skal møte Spania i semifinalen tirsdag.

– Fotballen er grusom, og tristhet er en del av det. Vi ville vinne for landet vårt og gi folket vårt glede, sier Pepe ifølge Reuters.

Kvartfinalen mot Frankrike var den til sammen 80 år gamle duoens siste EM-kamp – og muligens siste mesterskapskamp noensinne. Begge sto på banen hele kampen.

– Det er litt trist hvis dette skal prege ettermælet hans. For en karriere, for en fotballspiller. Han står på listen over verdens beste gjennom tidene. Men det plager meg litt at vi ikke fikk se Portugal med en annen spisstype i dette EM, sier NRK-ekspert Kristoffer Løkberg.

Ronaldo var sikker fra straffemerket da alt skulle avgjøres. Det var derimot ikke lagkamerat João Félix – som var den eneste av straffeskytterne som ikke fikk ballen i mål.

– Det er et bevis på profesjonaliteten og dedikasjonen til disse karene. Å komme til det stadiet i en turnering i den alderen og prestere – og da spesielt Pepe – står det stor respekt av, sier tidligere England-forsvarer Rio Ferdinand i BBC-studio.

Ronaldo er tidenes toppscorer i EM med 14 scoringer og har scoret i fem EM-sluttspill på rad. Dette EM-et måtte han gå av banen i samtlige fem kamper uten scoringer.

Fotballegenden Marco van Basten mener superstjernen nå må innse at hans tid på landslaget er forbi.

– Ronaldo har alltid vært god og avgjørende, men dette EM-et var dårlig. Han må forstå at han ikke kan hjelpe laget lenger, og jeg tror han vil forstå det også nå, sier van Basten som ekspert på den TV-kanalen NPO.