Haaland fikk blodig smell: –⁠ Vi får se med ham i morgen

(Newcastle – Manchester City 1–1) Erling Braut Haaland (24) fikk hard medfart og forlot Newcastle lett haltende.

Det etter flere tøffe dueller med hjemmelagets stopperpar.

Spesielt én smell etterlot et fysisk merke. Et blodig sår rett over hans venstre akillesscene fikk oppmerksomhet i første omgang.

Han avslo VGs forespørsel om intervju på vei ut til spillerbussen, der en flokk skrikende barn ventet på å få et glimt av stjernene på vei ut.

Han fikk noen smeller. Vi får se med ham i morgen, sier Manchester City-sjef Pep Guardiola på pressekonferansen etter kamp.

Smellen til tross, Haaland så ut til å riste den av seg og fullførte kampen.

TV-produksjonen fokuserte tydelig på nordmannen:

Da Josko Gvardiol satte inn 1–0 etter lekkert kombinasjonsspill med Jack Grealish, løp Haaland rett ut på sidelinjen for å få behandling.

Selve smellen fikk han da Burn mistet balansen i en duell mellom de to og endte med å stemple ham like over akillesscenen. Det så ut til å være et uhell fra Newcastle-stopperen.

Det ble hans første målløse ligakamp for sesongen, etter ti mål på de første fem. Høyest jubel fikk han etter et par stygge feilpasninger i første omgang og et par mislykkede avslutninger i den andre.

En stor sjanse helt på tampen endte med at han nikket ballen rett i fanget på Nick Pope. Kort fortalt: Dette var ikke Haalands kamp.

Og City måtta ta til takke med uavgjort i andre ligakamp på rad.

Den kroatiske City-backen Gvardiol satte inn 1–0 for gjestene i denne tøffe bortekampen.

«Det er absolutt genialt av Gvardiol», ropte BBC Manchesters radiokommentator fra plassen bak VG på pressetribunen etter Citys ledermål.

Newcastle-utligningen kom da Anthony Gordon ble spilt gjennom alene med Ederson, og gikk i bakken etter å ha rundte brasilianeren. Straffesparket satte han selv kontant i mål.

Gordon hadde vært i offside om ikke Kyle Walker opphevet den på sin høyreback.