Historisk cupsemifinale for KFUM Oslo: –⁠ Håper på Vålerenga

(Stabæk-KFUM Oslo 2–3) Alle gode ting er tre for KFUM Oslo – som sikret seg plass i cupens semifinale i sin tredje kvartfinale noensinne.

I 2019 spilte KFUM Oslo kvartfinale i cupen for første gang. De to første forsøkene endte med totalt ti baklengsmål mot henholdsvis Odd og Viking, men mot Stabæk slo KFUM tilbake med avansement.

I semifinalen venter vinneren av Vålerenga-Fredrikstad som spilles søndag kveld.

– Det er fantastisk å vite at man er i semifinalen, men prestasjonen er ikke i nærheten. Vi fikk ikke helt taket på dem, sier KFUM Oslo-trener Johannes Moesgaard til TV 2 etter kampslutt..

Moussa Njie løpte over hele banen for å feire sammen med KFUM-supporterne «profetene» etter at han fastsatte sluttresultatet til 3–2.

– De er familien min. Som noen vet så har vært en tøff vei tilbake, men «kåffa» har tatt meg imot som min egen familie. Jeg er glad i dem, sier matchvinneren til kanalen.

– Jeg hadde en grusom akillesskade. Det har tid og kroppen har ikke vært det samme. Med tillit og gode folk rundt meg har jeg klart å jobbe på. All ære til meg selv, familien og «kåffa», fortsetter kampens siste målscorer.

Han håper på å møte gamleklubben i neste runde.

– Jeg håper det blir Vålerenga så blir det et skikkelig «Osloderby».

I en kamp som bølget frem og tilbake i Bærum var det gjestene som startet best.

KFUM tok ledelsen etter en lang ball fra keeper Emil Ødegaard mot Johannes Nunez. Spissen vant løpsduellen mot Jon Øia, før han rundet Sondre Rossbach, og trillet ballen i det åpne målet.

Fem minutt før hvilen var det bæringene som rullet opp. Rasmus Egen Vinge spilte på tvers til William Wendt som fra fem meter sørget for balanse i regnskapet.

Stabæk fortsatte etter hvilen. 17-år gamle Oskar Spiten-Nysæter sendte brødrene Aleesami i pølseboden med en kroppsfinte. Skuddet ble reddet av Ødegaard, men på returen bredsidet Bassekou Diabate Stabæk i føringen.