Solbakken trenger at Sørloth lykkes på klubblaget

Alexander Sørloth (28) har allerede hatt en veldig god karriere, både på klubb og landslag. Likevel sitter jeg med følelsen av at han fortsatt ikke har fått ut maks av den råskapen som bor i den svære mannen.

195 centimeter muskler og rå kraft, et like kraftfullt venstreben med et slags slegge-skudd, enorm i lufta, god langs bakken, hurtigere enn han ser ut til.

Der har du Alexander Sørloth. Og sånn har han egentlig vært gjennom hele karrieren sin.

Og det er nå han skal stå på toppen av karrieren sin, i en perfekt alder for en spiss, i den definitivt største klubben av alle de 12 (!) Alexander Sørloth har spilt for – Atletico Madrid.

Starten på karrieren i Atletico Madrid har vært ganske middelmådig, konkurransen er sterk og stor i en så massiv klubb. Og så langt har Sørloth gått inn og ut av laget, har startet seks kamper og blitt tatt av i alle seks, kommet inn i fem, har scoret ett mål, står med to assist.

Det er altfor tidlig å dømme. Men grunnen til at spørsmålet kommer, det er historien hans, og den er det ikke for tidlig å se litt på, for den er interessant.

Alexander Sørloth startet, som faren Gøran (de står med like mange A-landskamper, 55 hver) i Strindheim, Alex dro til Rosenborg med en talent-lapp på ryggen og sønn av en RBK-legende som bakteppe.

Han dundret inn mål på juniorlaget, men fikk svært få sjanser på A-laget. Og valgte til slutt å bli lånt ut – til Bodø/Glimt.