Haaland og Ødegaard sørget for seier til Norge

Da Norge slet med å få hull på byllen tok superstjernene Martin Ødegaard (23) og Erling Braut Haaland (21) saken i egne hender.

Kampens første store sjanse kom etter bare seks minutter.Anført av en frisk venstresiden med Elyounoussi og Bjørkan skapte Norge flere farligheter utover i første omgang, men det sto likevel 0-0 da lagene gikk til pause.Andre omgang startet med en ny sjanse for vertene, og denne gangen var det Haalands tur til å prøve seg. Spissen fikk ballen i fin posisjon fra Alexander Sørloth, men skuddet langs bakken gikk rett på keeper. Kort tid senere var Elyounoussi frempå med et skudd, men igjen reddet Rodak i det slovenske buret.Også Slovakia hadde noen få farligheter, og 25 minutter før slutt traff de stolpen med et farlig langskudd.I et forsøk på å løsne opp i Slovakia-knuten valgte Solbakken å gjøre et trippelbytte. Inn kom Fredrik Aursnes, Mats Møller Dæhli og Kristian Thorsvedt for Sørloth, Normann og Berge.Og et tok ikke lang tid før byttene ga utslag. Et snaut kvarter før slutt var Thorstvedt både heldig og god da han fikk ballen i mellomrommet og slo en fin stikker gjennom til Haaland. Endelig fikk Haaland en stor mulighet, og pang!Minutter senere smalt det igjen. Først prøvde Haaland seg på et kunststykke av en akrobatisk avslutning, men ballen falt i stedet ned til i beina til Mats Møller Dæhli. Han la den ut igjen til Martin Ødegaard, som sendte ballen i det lengste hjørnet med en nydelig avslutning, og dermed sto det 2-0 til Norge.

Solbakken lettet etter seier ,Jeg er veldig happy med gjennomføringen. Det var bunnsolid. I internasjonale kamper er det veldig sjelden at du skaper 9-10 store sjanser og motstanderen ikke har annet enn et stolpeskudd, sa Solbakken.Solbakken var en fornøyd mann etter kampen, og syntes det var en fortjent norsk seier.