HARD REKDAL-DOM: − DET ER DETTE JEG FRYKTET

Rosenborg-kjenner Kai Bardal kommer med hard kritikk av hvordan Kjetil Rekdal fremstår som Rosenborg-trener. Tidligere kaptein Bent Skammelsrud er bekymret.–De har satt opp et lag som passer til å slå langt, men de prøver å spille kort. Og det er de ekstremt langt unna å få til. Det er tydelig at usikkerheten brer seg, mener Kai Bardal, fotballekspert for VG+. Han har fulgt Rosenborg tett i mange år, blant annet med ansvar for spillerbørsen i Adresseavisen. Han er trener for futsallaget Utleira, samt assistenttrener for Norges futsallandslag. Rosenborg tapte 0–3 for Raufoss sist uke og har slitt i treningskampene denne vinteren. Neste helg er det seriepremiere mot Bodø/Glimt.

Også Joacim Jonsson er bekymret for Rosenborg:På Twitter er Bardal kritisk til hvordan Rekdal fremstår som Rosenborg-trener og trekker blant annet frem et klipp klubben har lagt ut fra garderoben.«Det er litt fascinerende å følge Rekdal som RBK-trener. Konturene som tegnes er av en fotballperson med 10/10 praktisk erfaring og 0/10 teoretisk innsikt. Instruksene er «ta i hardt og spill bra». Hvordan det skal gjøres må spillerne finne ut selv», skriver Bardal.

Til VG sier han:– Det er dette jeg fryktet da han ble ansatt. Det er mye kjefting på «måfå» i garderoben, og jeg reagerer på det fordi det er så langt unna det klubben trenger. Laget trenger å utvikle spillet. Da holder det ikke å hele tiden klage på innsatsen og holdninger.