Rosenborg-overgangen fikk flere til å stusse: – Oppsiden er enorm

Rosenborg har sett til Argentina for å forsterke laget før denne sesongen. Kjetil Rekdal forklarer grunnen til nettopp det.

MARBELLA (Nettavisen): I slutten av januar ble det klart at Rosenborg hadde sikret seg Renzo Giampaoli fra Boca Juniors i Argentina. Overgangen kom overraskende på mange, for den unge stopperen fra Buenos Aires-klubben var det få eller ingen i Trondheim som hadde hørt om.

Til Nettavisen forklarer trener Kjetil Rekdal hvordan han tenker rundt sin nye spansktalende midtstopper.

– Oppsiden er enorm om vi får Renzo til å ta de stegene vi tror han kan ta. Om vi klarer å løse kultur- og treningsforskjell, samt språkbarrieren, da vil vi få en spiller som tar store steg – samt at vi har hentet noe utenfra som gir enorm verdi, sier Rekdal om Giampaoli.

– Alle ser de samme spillerne

RBKs ferske trener forsøker å sette ord på bakgrunnen for overgangen. Rekdal har kjøpt og solgt spillere i mange år i ulike trenerroller. Han er tydelig på at markedet har endret seg med tiden.

– Hvis vi tenker litt logikk så er ikke Rosenborg alene på det skandinaviske markedet, er den klare beskjeden.

Der Rosenborg i storhetstiden var nærmest enerådende på det norske markedet, samtidig som de ofte lå flere hestehoder foran de skandinaviske konkurrentene, har dette endret seg med årene.

Han nevner Bodø/Glimt og Molde i Norge. Stockholms-klubbene og Malmø i Sverige, samt Brøndby, FC Midtjylland og FC København i Danmark som klubber som konkurrerer på samme hylle, er like eller vel så attraktive som Lerkendal-klubben.

– Det betyr at alle ser de samme spillerne og det blir en knallhard kamp om å få tak i spillere, sier Rekdal.

– Da gjelder det å se litt utenfor. Istedenfor å sloss som en villmann mot de andre klubbene om samme spiller, fortsetter han.