Glimt forbauset ekspertene med ny bragd mot Roma

José Mourinho toppet laget mot Bodø/Glimt, men igjen var det Kjetil Knutsen som kunne smile bredest.

Torsdagens kamp endte med nok en Glimt-bragd og 2-1-seier etter scoringer av Lorenzo Pellegrini for Roma, og Ulrik Saltnes og Hugo Vetlesen for Bodø/Glimt.

Da hadde det også vært gnisninger mellom benkene under kampen, og Knutsen mener Roma-benken gikk altfor langt.

Men på banen ble det nok en drømmekveld for de gule.

Romas scoring kom tre minutter før pause, mens Glimt og Saltnes scoret 11 minutter ut i andre omgang.

Ett minutt før pause sendte Vetlesen Aspmyra til himmels da han avgjorde kampen og stanget en dødball i mål fra kort hold.

Dermed lever kvartfinaleoppgjøret i høyeste grad før den siste av to kvartfinalekamper spilles i Roma om en uke.

Det er nesten ikke til å tro. At lille Bodø/Glimt skal slå Roma igjen. Det er ekstremt imponerende. Og måten de gjør det på, er enda mer imponerende, sa Berg under Viasat-sendingen.

Sist gang Glimt tapte en tellende fotballkamp var 5. august 2021 da Prishtina ble for sterke på bortebane (2-1).

Siden den gangen har Glimt spilt 35 kamper på rad uten tap inkludert Roma-kampen. 36 hvis man teller med walkover-kampen i cupen mot Aalesund.

En enorm prestasjon av Kjetil Knutsens mannskap.

Sist lagene møttes på Aspmyra endte det som kjent 6-1 til gultrøyene i en kamp som gikk verden rundt, men den gangen mønstret Roma-manager José Mourinho et reservepreget lag.

Slik var det ikke torsdag, da fyrte Mourinho på alle sylindre og sendte utpå et toppet mannskap som akkurat nå er det store formlaget i Serie A.

Ribbet Glimt-lag

Bodø/Glimt måtte på sin side klare seg uten viktige Ola Solbakken, som i disse dager kobles til nettopp Roma fra sommeren av. Lynvingen har vært syk og rakk ikke kampen.

Siden 2-2-oppgjøret mot Roma i Italia i fjor høst manglet Glimt dermed fire norske landslagsspillere. Både Solbakken, Erik Botheim, Marius Lode og Patrick Berg manglet siden forrige oppgjør mot det italienske storlaget.

Til tross for dette var Glimt lenge det beste laget før pause, og det var mot spillets gang da Roma-kaptein Lorenzo Pellegrini satte inn 1-0 på vakkert vis tre minutter før pause.