FRYKTER UEFA BOMMER MED SMÅ EM-ARENAER: − VELDIG SYND

Landslagstrener Martin Sjögren tror UEFA kan ha undervurdert den økende interessen for kvinnefotballen når flere EM-kamper i sommer skal spilles på «mini-stadioner».

Under sommerens fotball-EM i England skal en rekke kamper spilles på stadioner som bare tar fra 7.000 til 12.000 tilskuere.

Selv to av kvartfinalene etter gruppespillet spilles på baner med «kun» plass til 12.000 tilskuere.

– Når Barcelonas kvinnelag selger ut Camp Nou med over 90.000 tilskuere for andre gang på kort tid, så er det fristende å si at UEFA har bommet litt. De har kanskje undervurdert interessen, noe som er veldig synd for man ser at det er et stort trykk på billettsalget med flere utsolgte kamper.

Han og resten av det norske landslaget møter Polen til VM-kvalifisering tirsdag 19.00. Kampen sendes på NRK.

Under VM i Frankrike i 2019 hadde den minste stadion en kapasitet på 18.000 tilskuere. I England i sommer skal man bruke fire stadionanlegg som er mindre.

– Det er jo noen som undrer seg når man har lagt kamper til Academy Stadium i Manchester, for eksempel, hvor det er plass til 7000 tilskuere. På toppen av det hele så er det en del store nasjoner som skal spille sine kamper der.

Det gjelder Frankrike og Italia. I gruppe C skal både Nederland og Sverige spille kamper på Leigh Sports Village, det nest minste anlegget som skal i bruk – sammen med New York Stadium i Rotherham.

Norge skal møte Nord-Irland på hjemmebanen til Southampton, St. Mary´s Stadium (32.500 i tilskuerkapasitet) 7. juli. Deretter venter England på Brightons hjemmearena, Falmer Stadium (30.750) 11. juli.

Siste gruppespillkamp er mot Østerrike 15. juli på samme stadion.

– Vi kan ikke klage. Det er flotte arenaer og det er som det skal være i et EM. Selvsagt skal vi spille på de beste arenaene i et mesterskap.

PS! Wembley Stadium tas i bruk først til EM-finalen 31. juli.