Klopps grep reddet finalebillett

Liverpool er klar for finale i Mesterligaen etter 3-2-seier mot Villarreal og 5-2-seier sammenlagt.

Men dramatisk, det ble det.

Liverpool ledet 2-0 etter den første semifinalen på Anfield, men på El Madrigal var Villarreal lenge best og scoret kampens to første mål.

Etter pausen slo Liverpool imidlertid voldsomt tilbake og scoret tre ganger.

Hvilket lag fortjente finalebillett?

Manager Jürgen Klopp får nå ros for grepet han tok i pausen, da Villarreal hadde utlignet Liverpools ledelse. Liverpool-sjefen ofret Diogo Jota og kastet innpå stjerneskuddet Luis Díaz.

Det viste seg å være en genistrek, og Liverpool tok fullstendig over kampen etter pause. Klopp hylles for grepet.

Liverpools stopperstjerne Virgil van Dijk var nådeløs om sitt eget lags prestasjoner i førsteomgang da han ble intervjuet av BT etter kampslutt.

– Vi spilte ikke fotball, og førsteomgangen bør vi glemme så fort som mulig, er hans dom.

Van Dijk røper samtidig ordene til Klopp i pausen. Ord han mener løftet laget til å snu kampen.

– Treneren sa til oss: «Dere må spille på Liverpool-måten». Vi måtte vise hvor mye vi virkelig ønsket å gå til finalen. Det ble en velfortjent seier basert på andre omgang, mener stopperstjernen.

Klopp selv forteller at han var oppgitt over det han fikk se før pause. Han er åpen om at han ga laget sitt klar beskjed før den imponerende snuoperasjonen.

Finalebilletten betyr samtidig at Liverpool får en sjanse til å gjenskape mesterligagullet fra 2018-2019-sesongen.

Faktisk kan sesongen til Liverpool bli historisk på flere måter, for rødtrøyene er i posisjon til å vinne alle fire turneringer de har stilt opp på denne sesongen: Mesterligaen, Premier League, FA-cupen og ligacupen.

Kun én gang har et engelsk lag vunnet «trippelen» – Premier League, FA-cupen, Mesterligaen – og det var Manchester United i 1999. Nå er Liverpool i rute til å overgå bragden fra 99.