Er det noen grunn til å frykte Norge?

(Norge – Nord-Irland 4–1) Reitens venstrebein, Graham Hansens dribleshow, tre poeng, tre plussmål. Men det er ingen grunn til å la seg lure.

Vi fikk ingen svar etter seieren over Nord-Irland. Den er det bare å legge bort.

EM-starten er unnagjort, men det er nå EM starter.

Nord-Irland var ikke i nærheten av noe som helst. Norge slo dem 6–0 både hjemme og borte i kvaliken, og det er i overkant dristig av EMs dårligste lag å prøve å småspille seg ut av eget forsvar: Som å be om bråk. Det er også i overkant klønete å løfte hånden over eget hode inne i egen 16-meter: Som å be om straffe.

Mange er redde for Norge. Det norske laget løftes til og med frem som en outsider til å vinne hele turneringen, en BBC-ekspert spår at Norge går til topps, Hegerberg og Caroline Graham Hansen er begge meget høyt på Aftonbladets liste over EMs største stjerner – og i podkasten til Sky Sports omtales Norge med voldsom respekt og den norske lagoppstillingen stemples «skremmende».

Men er det noen grunn til å frykte Norge?

Svaret er enkelt: Det vet vi ikke ennå.

Vi vet at Hegerberg/Graham Hansen/Reiten er helt i verdenstoppen, vi vet at den omskolerte venstrebacken Julie Blakstad dundrer på uansett hvem hun møter, vi vet at energiske Frida Maanum og rolige Ingrid Syrstad Engen har kapasitet til å ta kontrollen over midtbanen.

Men vi vet ikke om Maanum/Syrstad Engen klarer å feste grepet mot de beste nasjonene, vi vet ikke hvordan en fersk keeper takler situasjonen når Norge blir presset, vi vet heller ikke hvor EM-klar Maren Mjelde er etter sitt lange skadeavbrekk og i hvilken grad hennes gjeninntreden kan bidra til å rette opp i et i perioder rufsete forsvarsspill.

Følelsen er at Norge er litt nærmere England enn for tre år siden.Men det kan bare være en følelse.Mandag kveld får vi vite mye mer.