City-sjefen ber folk roe seg etter Haaland-hyllesten

Manchester City-manager Pep Guardiola ber folk slutte med å sammenligne Erling Braut Haaland (22) med legendene Thierry Henry og Cristiano Ronaldo.

Erling Braut Haaland fikk en aldeles glitrende Premier League-debut for Manchester City søndag kveld. Jærbuen scoret begge målene i 2–0-seieren mot West Ham i London.

Etterpå gikk han på en real språkblemme i det offisielle seirersintervjuet, før han ble hyllet verden rundt for sin prestasjon.

– Haaland er ustoppelig. En ekte spiss som kommer til å score enorme mengder mål. Han er virkelig et kolossalt talent.

– God kvalitet, gode løp og bevegelser. Han kommer til å få sjanser. Det faktum at han tar straffer gjør at det kan bli 30 eller 40 mål på ham denne sesongen hvis han forblir skadefri. Han har så mye kvalitet rundt seg. Lykke til, forsvarsspillere, sier den tidligere Manchester United-kapteinen.

Også NRKs fotballskribent Thore Haugstad var imponert over det han så i går:

– Det er vanvittig å levere så bra, så umiddelbart, etter all den forventningen og alt det presset som har bygget seg opp den siste uka. Han ble kritisert etter kampen mot Liverpool i Community Shield. Han vet han vil få høre det om han ikke scorer umiddelbart. Og så leverer han. Det er rått, sier Haugstad.

Guardiola så tydelig oppgitt ut mens han svarte:

– Ja, han har et talent, men hør: For en uke siden, da han bommet på noen sjanser mot Liverpool, var han en fiasko. Alle lo av ham. Nå skal han gjøre som Henry og Ronaldo. Gi ham tid. Dette er den første Premier League-kampen hans, sa Guardiola, før han fortsatte:

– Han er 21-22 år og har en lang karriere foran seg. Forhåpentligvis skal han spille lenge i Manchester City, og når han skal legge opp kan vi analysere hva han har gjort. Vær rolig. Det viktigte er at vi vet hva han kan og hva kvaliteten hans er.