KRISTOFF TOK SESONGENS FEMTE SEIER: − SMAKER EKSTRA GODT

35 år gamle Alexander Kristoff er inne i sin beste sesong på flere år. Fredag viste han at han kan bli en farlig mann i neste måneds VM-fellesstart.

Med like under én måned til VM-fellesstarten i Australia (25. september), viser Alexander Kristoff god form. Tidligere i august vant han det belgiske éndagsrittet Circuit Franco-Belge, og etter å ha bommet litt i spurten på den første etappen i Deutschland Tour torsdag, grep han sjansen fredag og vant den andre etappen i rittet.

Se spurten i videovinduet øverst!

– Det var en veldig hard finale på etappen. Det startet med rundt fem igjen, med en bratt stigning og sidevind. Jeg falt av flere ganger, men Sven (Erik Bystrøm) holdt seg med meg og fikk meg opp igjen tre ganger. Også med to kilometer igjen, da feltet splittet seg i utforkjøringen. Vi kom tilbake med én kilometer igjen, og kjørte meg helt frem i teten og jeg klarte å vinne. Det smaker ekstra godt når du tror alt er over med to kilometer igjen, men så ender du opp med seieren, sier Kristoff i seiersintervjuet vist på Discovery+ etter etappen.

Med etappeseieren kjørte Kristoff seg opp til en andreplass i sammendraget, men han vil trolig ikke kunne henge med på lørdagens etappe med bakkeavslutning opp mot mål.

Kristoff ble nummer åtte i EM-fellesstarten tidligere i sommer og vil etter alle solemerker ha en kapteinsrolle på det norske laget under VM i australske Wollongong neste måned. VM-fellesstarten avsluttes med lokale runder i Wollongong, hvor bakken opp Mount Pleasant (1 kilometer à 7,7 prosent) vil være den store utfordringen.

– Formen har vært god etter Touren. Jeg får se om jeg klarer å holde den til VM. Jeg tror VM kan bli tøft, men hvis jeg er i toppslag og litt heldig, så kan det kanskje gå, skriver Kristoff i en melding til VG.

Stefar og trener Stein Ørn sier Kristoffs gode form i etterkant av Tour de France er «helt karakteristisk». I Tour de France var bare Kristoff inne topp ti på to etapper, med en tredjeplass som best fra den avsluttende etappen inn til Paris.

– Han har en historikk i VM som er veldig bra. Nå handler det om å få det til å fungere inn mot VM, med tidssonene og reisen