Staune-Mittet toer i «ungdommens Tour de France»

Syklisten Johannes Staune-Mittet ble nummer to sammenlagt i det gjeve U23-rittet Tour de l’Avenir. Siste etappe ble avviklet søndag.

Cian Uijtdebroeks fra Belgia vant sammenlagt etter den tiende og siste etappen på 134 kilometer fra Bessans til Villaroger.

Staune-Mittet kom seg opp på 2.-plass etter lørdagens knallharde etappe og beholdt den da han maktet å holde tritt med de andre i toppen av sammendraget dagen etter.

Søndagens etappe ble vunnet av italienske Lorenzo Milesi. Norske Embret Svestad-Bårdseng ble nummer fire.

Nordmenn har vunnet de to siste utgavene av «ungdommens Tour de France». I fjor gikk Tobias Halland Johannessen seirende ut, mens for tre år siden sto Tobias Foss øverst på seierspallen.

Staune-Mittet sykler for utviklingslaget til Jumbo-Visma.

Meintjes klatret til topps i Vueltaen

Louis Meintjes var sterkest i den knallharde avslutningen av sykkelrittet Vuelta a Españas niende etappe søndag.

Meintjes vant ett minutt foran Samuele Battistella. Det var sørafrikanske Meintjes’ første seier i en etappe på Grand Tour-nivå.

Remco Evenepoel tok 4.-plassen og økte avstanden ned til konkurrentene i sammendraget. Avstanden ned til Primoz Roglic på andreplass i sammendraget er nå på 1.53 minutter. Roglic har vunnet Vueltaen de tre siste sesongene.

Carl Fredrik Hagen (Israel-Premier Tech) og Jonas Iversby Hvideberg (DSM) er de norske innslagene i treukersrittet som avsluttes 11. september. Mandag er det hviledag.