CL-SENSASJONEN NUSA (17) ER I NFF-FRYSEBOKSEN: − INGEN DRAMATIKK

Han ble tidenes yngste norske debutant og målscorer i Champions League, men er ikke tatt ut på U18-landslaget.

Det har gått fort fra Antonio Eromonsele Nordby Nusa fikk debuten for Stabæk mot Rosenborg i Eliteserien i mai 2021.

Én måned senere scoret han to mål fra start mot Viking, og i august var han solgt til Club Brügge.

Der har han stort sett markert seg for juniorlaget, men denne sesongen har han vært i A-lagstroppen og tirsdag kveld fikk han sitt store gjennombrudd da han Champions League-debuterte som 17-åring – og scoret.

Men den norske Champions League-sensasjonen er ikke tatt ut til Norges U18-kamper mot Island og Sverige 21. og 27. september.

– Det er fordi han meldte forfall til kampene i juni, og forfallet ble betraktet som ugyldig. Vi har en regel der det står at hvis man står over et uttak, så må man også stå over det som følger etter, forklarer toppfotballsjef Truls Dæhli.

Nusas klubb Club Brügge sendte nemlig ifølge TV 2 en henvendelse til NFF etter forrige sesong der de ba om at Nusa skulle få ferie i stedet for å spille landskamper i juni. Fotballforbundets svar var at Nusa heller kunne få en ekstra uke ferie før 2022/23-sesongen, og sa klart ifra at han da ville miste også neste landslagsuttak.

– Det er ingen dramatikk. Det er en viktig prinsippsak for oss. Vi har denne regelen for å verne om disse internasjonale periodene, og det er en regel som gjelder for alle våre landslag. Det finnes tilfeller hvor man har gyldige forfall, og ingen saker er helt like, og Nusa vil være like aktuell som ellers til neste samling, sier Dæhli.

– Jeg forstår godt at Nusa som ung spiller havner i en situasjon som er vanskelig for ham, og vanskelig for oss, sier han.