«MAKTKAMP» I MANCHESTER UNITED: − TEN HAG ER I FERD MED Å VINNE

Manchester United-manager Erik ten Hag (52) roses for måten han har behandlet oppstyret rundt Cristiano Ronaldo (37).

Onsdag forlot portugiseren Manchester United-benken og baneområdet flere minutter før kampslutt i 2–0-seieren over Tottenham.

På fredagens pressekonferanse bekreftet United-manager Erik ten Hag at Ronaldo nektet å bli byttet inn under kampen mot Tottenham, og etter hendelsen ble 37-åringen vraket fra kamptroppen til oppgjøret mot Chelsea på lørdag.

– Det er et tap for troppen, men det er viktig for holdningen og mentaliteten i gruppen. Nå må vi fokusere på Chelsea, det er viktig, sier ten Hag på fredagens pressekonferanse.

– Han må være klar over at du alltid blir dømt etter det som skjer for øyeblikket og hvordan du oppfører deg i dag. Spesielt i toppidrett handler det om dagnes handlinger. Det handler ikke om alder eller omdømme. Det må vi alle – ikke bare Cristiano – være klar over, fortsetter nederlenderen.

TV 2s fotballkommentator Øyvind Alsaker er ikke overrasket over Ronaldos spillenekt.

– Det er egentlig overflødig å kommentere, men det er jo uprofesjonelt av en som alltid har vært selve symbolet på profesjonalitet, sier Alsaker .

Den erfarne fotballkommentatoren har sett en negativ tendens i United over lang tid etter at storscoreren returnerte til Manchester i fjor sommer. Han bemerker seg en markant forskjell på laget med og uten Ronaldo i startelleveren.

– Etter 0–4-tapet for Brentford, tenkte jeg at det ikke gikk lenger med ten Hag som trener. Så har det skjedd noe drastisk siden. Brentford-kampen var bunnpunktet. Nå kom Tottenham-kampen på onsdag, som er et høydepunkt. At Ronaldo stort sett har vært ute av laget siden Brentford-kampen, er interessant, reflekterer Alsaker.