RONALDO-SCORING DA MANCHESTER UNITED SIKRET PLAYOFF

(Manchester United – Sheriff Tiraspol 3-0) Manchester United hadde få problemer med å sikre seg playoff til Europa League-sluttspillet, og Cristiano Ronaldo (37) fikk kompensert for sin kontroversielle oppførsel den siste perioden.

Kun åtte dager etter at han nektet å bli byttet inn mot Tottenham, var Cristiano Ronaldo tilbake fra start for Manchester United i Europa League. Som en konsekvens av oppførselen ble han utelatt fra kamptroppen mot Chelsea på lørdag.

Mot Sheriff Tiraspol så det lenge ut til å bli en ny tøff kveld for 37-åringen. Men mot slutten av kampen skulle det løsne for Ronaldo, som bidro med den siste scoringen da United sikret playoff i turneringen med 3–0-seier over moldovske Sheriff.

− Å se Ronaldo få målet sitt var flott. Han skapte ting, laget skapte ting for ham og vi vet at han har evnen til å avslutte. Han trengte et mål, og nå er jeg sikker på at det kommer flere, sier Manchester United-manager Erik ten Hag til BT Sport om Ronaldo etter seieren, ifølge BBC.

Diogo Dalot og Marcus Rashford scoret de to første målene for United.

− Vi spilte med Rashford og Ronaldo tett sammen i andre omgang, og det var bra at begge scoret. Det er et bra signal, og vi kan bygge videre på det, sier ten Hag til Viaplay.

Hjemmelaget fikk en real tålmodighetsprøve i første omgang, og besto testen så vidt. Etter å ha styrt det aller, aller meste av banespillet, kom scoringen rett før pause.

Christian Eriksen slo en corner fra venstre, og foran mål vant Diogo Dalot duellen. Høyrebacken headet United i ledelsen. Dalot er ingen bortskjemt målscorer – særlig ikke for klubblag. Dette var hans andre scoring for Manchester United. Backen kom til klubben i 2018.

Ronaldo kom seg til et par målsjanser før hvilen, og burde absolutt ha scoret vertenes første mål tidligere i omgangen. Landsmannen Bruno Fernandes headet ned til 37-åringen, som så ut til å sende United i ledelsen. En Sheriff-forsvarer gjorde dog nok til å forstyrre Ronaldo, og keeper Maksym Koval avverget scoring like før halvtimen med venstrebeinet.