TANGERTE SOLSKJÆR OG PASSERTE ZLATAN: − ET AV DE MEST NERVØSE ØYEBLIKKENE I MITT LIV

(Manchester City-Fulham 2–1) Innbytter Erling Braut Haaland (22) satte skikkelig fart på et Manchester City-lag som jaget vinnermålet. Han fikk først et mål annulert for offside – så avgjorde han alt langt på overtid.

Tre minutter på overtid, på stillingen 1–1 i et dramatisk oppgjør mellom Manchester City og Fulham, falt Kevin De Bruyne i gresset – og dommeren pekte på straffemerket.

Det var tid for Erling Braut Haaland.

Nordmannen, som har slitt med skade den siste tiden og som tidligere i kampen hadde fått et mål annulert for offside, taklet presset – så vidt. Fulham-keeper Bernd Leno var på ballen, men Haalands straffe var akkurat god nok. Kampuret viste 94 minutter og 33 sekunder. Det endte 2–1 på Etihad, etter at City spilte med 10 mann i over en time.

– Fantastisk. Jeg var nervøs (før straffen). Det var et av de mest nervøse øyeblikkene i mitt liv, men det var fantastisk. Et straffespark i siste sekund, selvfølgelig er jeg nervøs, sier Haaland.

– Men det gjelder å puste og fokusere på å sette ballen i mål. Det er det eneste jeg tenker på. Det klarte jeg selv om det ikke er den beste straffen jeg har sett, utdyper han til Viaplay.

Haaland omtaler seg som «grævla nervøs» da han sto ansikt til ansikt med Bernd Leno. Nå er han bare glad og lettet.

– Vi hadde spilt ti mot elleve hele kampen. Jeg kommer tilbake fra skade og er litt ute av rytme, sier Haaland, som beskriver det som «en av de beste følelsene jeg noen gang har hatt i livet mitt».

22-åringen fra Jæren ble Manchester Citys redningsmann igjen. Haaland er oppe i 18 Premier League-mål.

– Jeg elsker det. Jeg har vært skadet i en uke og det er en veldig viktig seier, sier Haaland.

På spørsmål om det var godt å være tilbake, la han til:

– Jeg vil spille hver kamp. Det er vanskelig (å være på sidelinjen), men vi trenger tre poeng og det er det vi fikk. Jeg er så sliten, men så glad. Du aner ikke.