Drømmedag for Arsenal etter Ødegaard-dobbel: – Helt fenomenal

Martin Ødegaard (23) og Arsenal flyr høyt om dagen, og overgår det legendariske «The Invincibles»-laget. Nordmannens to scoringer sikret tre poeng og en god luke ned til tabelltoer Manchester City før VM-pausen.

– Vi måtte grave dypt. De forsvarte seg godt med alle mann bak ballen, og vi endte opp med å spille tregt. Men vi var tålmodige og visste at vi kom til å skape sjanser. Det betalte seg til slutt, sier Ødegaard i et intervju vist på Viaplay.

Ti minutter ut i andre omgang timet han løpet perfekt mellom Wolves» forsvarsspillere og inn i motstanderens femmeter.

I forkant hadde Gabriel Jesus levert en nydelig stikker til Fábio Vieira, som fulgte opp med å chippe ballen elegant forbi en utrusende keeper. Pasningen fant Ødegaard, som fra kloss hold ga Arsenal en etterlengtet ledelse.

Nordmannen feiret med å løpe mot bortefansen mens han banket seg på brystet, hvor klubbens emblem er festet.

Kvarteret før slutt var Arsenal-kapteinen der igjen. José Sá måtte gi retur på en avslutning fra Gabriel Martinelli, men kunne gjøre lite med skuddet fra Ødegaard. 23-åringen la ballen til rette på ett touch, før han feide den utakbart i hjørnet.

Det var hans sjette ligamål for sesongen, noe som gjør ham til Arsenals toppscorer.

– Martin Ødegaard var helt fenomenal. I andre omgang fikk vi se ham i sitt ess, sier Viaplays fotballekspert Sigrid Heien Hansen.

– Han har blitt mer hensynsløs foran mål. Vi har jobbet med ham på det området, sier Arsenal-manager Mikel Arteta om Ødegaard.

Ødegaard-dobbelen sikret seieren for Arsenal, og ga Mikel Artetas menn en perfekt inngang til VM-pausen. London-klubben utnyttet Erling Braut Haaland og Manchester Citys feilsteg mot Brentford, og topper nå Premier League fem poeng foran de lyseblå. Neste serierunde er ikke før 26. desember.

– Vi må holde oss rolige, for det er lenge igjen av sesongen. Vi har mange gode lag rundt oss på tabellen, og alle kamper er en finale for oss, sier Ødegaard om veien videre.

Dette er første gangen siden 2007 at Arsenal topper tabellen til jul. De fem siste gangene laget har vært i denne posisjonen, har de imidlertid ikke klart å vinne ligaen til slutt.