Norsk marerittrekke mot Frankrike forlenget – Roman Haugs scoring ikke nok

Det er gått 19 år og elleve kamper mellom nasjonene siden forrige norske seier over Frankrike. Sophie Roman Haugs (23) fantastiske målform var ikke nok mot verdensfemmeren.

Hege Riises Norge ønsker å måle krefter mot de beste. Fredag sto nok en topp ti-motstander på motsatt banehalvdel under privatlandskampen på La Nucia stadion på den spanske sørøstkysten.

Frankrike er nummer fem på verdensrankingen, syv plasser foran Norge, og det antatt sterkeste laget Norge har møtt under 53-åringens ledelse. Den antatte kvalitetsforskjellen ble til slutt også utslagsgivende på banen.

Syv minutter før slutt avgjorde Frankrike til en knepen 2-1-seier.Det var også Corinne Diacres kvinner som kom best i gang, 22 minutter ut i oppgjøret. Kadidiatou Diani stakk bak det norske forsvaret og ble belønnet med en presis gjennombruddspasning. Alene mot keeper var PSG-spilleren iskald.

Etter scoringen samlet Reiten spillerne i en sirkel. Det norske laget fortsatte den gode trenden, og holdt på å få en drømmestart på andre omgang. Vinkelen ble imidlertid litt for spiss for Julie Blakstad.Diani var et konstant uromoment, og lykkes nok en gang med å rykke fra det norske forsvaret. Hun rundet også keeper, men på åpent mål sendte hun ballen på feil side av nettveggen.

Norge begynte å gå tomme for krefter mot slutten av kampen, noe motstanderen utnyttet. Syv minutter før full tid avgjorde innbytter Viviane Asseyi til fransk seier med en heading nede ved stolperoten.Riises mål om å tukte toppnasjonene startet med 1-4-braktap for Brasil på Ullevaal. Deretter fulgte en gigantisk opptur med 2–0 borte mot Nederland. Norge hang lenge godt med mot Frankrike, men måtte til slutt ta til takke med tap.Norge stilte uten mange av sine største stjerner. Caroline Graham Hansen har som kjent tatt en pause fra landslagsspill, mens Ada Hegerberg er skadet. Det er også Maren Mjelde, mens Ingrid Syrstad Engen startet kampen på benken etter noen dager med sykdom.