Argentina-tapet forbløffer – utpekes som tidenes VM-sjokk

Lionel Messi og Argentina gikk på et smått utrolig tap mot Saudi-Arabia. Analyseselskap mener det aldri har vært et mer overraskende resultat i VM-historien.

– Jeg tror ikke det jeg sitter og ser, sa TV 2s ekspertkommentator Jesper Mathisen, som var forbløffet over oppvisningen.

Saudi-Arabia har stått for det som må sies å være et skikkelig VM-sjokk. Lionel Messi og Argentina var en av de store favorittene til å vinne VM etter å ha vært blant verdens beste landslag de siste par årene.

Men mot laget fra Midtøsten gikk de på en ordentlig smell da de snudde 0-1 til 2-1.

Dette er altså et land rangert som nummer 51 på Fifa-rankingen som har slått nummer tre på rankingen. Ifølge statistikkselskapet Opta hadde Argentina 13,29 prosent sjanse til å vinne VM. Saudi-Arabia hadde 0,04 prosent før mesterskapet.

– Argentina var helt fryktelige i andre omgang. All ære til Saudi-Arabia. De var med i kampen og kjempet, sier ITVs fotballekspert Roy Keane.

Messi sørget for drømmestart

Det var imidlertid Argentina som startet klart best.

På et hjørnespark gikk Paredes i bakken. Dommeren blåste i utgangspunktet ikke, men dommeren kikket på VAR-skjermen og dømte til slutt straffe.

Og deres feilberegninger skulle straffe seg. Saudi-Arabia hadde lite å by på, men plutselig var Saleh Al-Shehri alene med keeper. Han satte ballen i nettet bak en sjanseløs Emiliano Martínez.

Dermed stod det overraskende nok 1-1.

Men overraskelsene tok ikke slutt. For Saudi-Arabia malte på, og Salem Al-Dawsari serverte et kremmerhus av en scoring. Dermed ledet de grønne overraskende 2-1 over selveste Argentina.

Der var Messi iskald, og satte ballen motsatt vei for keeper Mohammed Al-Owais.

I tillegg skjedde det en skremmende hendelse da Al-Sharani gikk i bakken etter å ha fått keepers kne rett i ansiktet. Dermed ble det en lang pause på overtiden.

Men et av tidenes VM-sjokk ble til slutt et faktum. Nå bør Argentina vinne sine to resterende kamper i gruppa for å ta seg videre.

Argentina møter ellers antatt tøffere motstand i Mexico og Polen.