SLIK SKAL BRASIL KLARE SEG UTEN NEYMAR: HYLLER DEN NYE GENERASJONEN

Landslagssjef Tite mener Brasil har mer enn nok skaperevne uten midtpunktet Neymar som sliter med skade. Han hyller den nye generasjonen.

– De har den kreativiteten, sier Tite foran møtet med sveitserne som slo Kamerun i sin første kamp.

Brasils landslagslagssjef trekker frem de nye spillerne i gult og blått – fra 21 til 25 år gamle.

– En generasjon som er imponerende. De har ro. Plutselig kommer en finte fra Antony, en assist fra Vini, en kreativ avslutning fra Richarlison, en heading fra Pedro. Rodrygo som løper med ballen limt til foten.

Richarlison vartet opp med et akrobatisk mål på brassespark da Serbia ble slått 2–0 i den første VM-kampen torsdag.

25-åringen med Tottenham-kontrakt scoret begge målene mens Real Madrids Vinicius jr. (22) sto for to målgivende pasninger. Også Barcelonas Raphinha (25) og Lucas Paquetá fra West Ham (25) spilte fra start, mens Arsenals Gabriel Martinelli (21), Real Madrids Rodrygo (21) og Manchester Uniteds Antony (22) kom inn.

– Han er utvilsomt stjernen på laget og en av de beste spillerne i verden, men uten ham har Tite muligheten til å sette inn en annen midtbanespiller, som Fred eller muligens Bruno Guimarães, for å spille i en klassisk 4-3-3 som frigjør Paquetá, eller beholde den samme taktiske strukturen og introdusere Rodrygo i laget,.

Landslagssjefen innrømte søndag at det var en tabbe ikke å ta av Neymar før i åpningskampen. Storstjernen spilte 70 minutter etter at han tidlig i kampen fikk en smell. 10 minutter før slutt fikk Brasils playmaker en ny smell i ankelen og måtte ut.

– Ja, han var skadet. Vi fikk ikke med oss at han var skadet. Den informasjonen nådde ikke meg. Det var en tabbe at jeg ikke fikk det meg med, og fikk byttet ham ut, sier Tite.