VAN GAAL OG VAN DIJK DELT I SYNET PÅ MESSI-SVAKHET: − GJEMMER SEG BORT

Lionel Messi (35) blir ikke overraskende pekt ut som Argentinas farligste spiller. Men Nederland-trener Louis van Gaal (71) peker også på noe han mener er «deres sjanse».

Straffemål i åpningstapet mot Saudi-Arabia, et glimrende langskudd mot Mexico og en ny scoring mot Australia i åttedelsfinalen er tallenes tale for Lionel Messi, som også storspilte i kampen hvor han ikke lyktes fra ellevemeteren mot Polen.

Nå er det Nederland som står mellom Argentina og en VM-semifinale.

– Messi er en spiller som kan avgjøre en kamp med en individuell prestasjon, slår Louis van Gaal fast.

71-åringen er revansjelysten etter semifinaletapet i 2014, hvor Argentina gikk videre på straffer. Messi scoret Argentinas første fra krittmerket i den kampen, men utover det mener van Gaal at stjernen «ikke rørte en ball» i løpet av oppgjøret.

– Han er den farligste spilleren og den som skaper flest sjanser og gjerne setter dem selv, men på den annen side deltar han ikke spesielt mye når motstanderen har ballen. Der ligger vår mulighet, sier Nederland-sjefen.

Kanskje gir det mer tid og rom for Nederland-stopperne i det oppbyggende spillet. Så langt i mesterskapet har Messi gjerne hatt utgangspunkt sentralt i banen, men med frihet til å ikke delta stort i det defensive spillet.

En av de aller mest sentrale duellene blir mellom 35-åringen og Liverpool-stopper Virgil van Dijk.

Dersom Argentina tar seg forbi Nederland venter enten Brasil eller Kroatia i semifinalen, hvor det kan bli et gjensyn med tidligere lagkamerat Dani Alves.

– Messi er Argentina for øyeblikket. Alt går gjennom ham, alt går innom føttene hans. Jeg synes han er i brutal form, sier Alves ifølge nederlandske Voetbal International.

– Messi vet hvordan han skal takle presset, fordi han fortsetter å slå rekord etter rekord. Han har vært den beste år etter år, og er det fortsatt. Alt rundt Argentina dreies rundt ham, sier nederlandske Ibrahim Afellay, som var lagkamerat med Messi i Barcelona.