MESSI HERJET OG SENDTE ARGENTINA TIL VM-FINALE: − INGEN I NÆRHETEN

 (Argentina – Kroatia 3–0) Den store VM-drømmen til Lionel Messi (35) kan endelig gå i oppfyllelse. Søndag spiller han og Argentina VM-finale i Qatar.

Endelig kan det smertelige tapet for Tyskland i VM-finalen i 2014 revansjeres for Messi og Argentina.

Ballkunstneren mange regner som tidenes beste fotballspiller har vunnet det meste, men VM-pokalen mangler i samlingen.

Messi skulle i hvert fall ikke la muligheten til å spille sin andre finale på fotballens største scene gå fra seg, og i semifinalen mot Kroatia var han og Julián Álvarez i fyr og flamme.

Sammen kombinerte de seg frem til alle målene i Argentinas 3–0-seier.

Oppvisningen mot Kroatia var tredje gang under mesterskapet i Qatar at Messi både scoret og hadde målgivende.

I tillegg var det fjerde gang på Argentinas seks VM-kamper i 2022 at han ble kåret til banens beste spiller.

Utenom en liten støkk som gikk gjennom publikum da Messi – som tangerte tyske Lothar Matthäus’ VM-rekord på 25 kamper – holdt seg bak på låret tidlig i kampen, var det liten grunn til bekymring for de argentinske supporterne.

Enzo Fernández sendte Álvarez gjennom i bakrom, før sistnevnte løftet ballen over Dominik Livakovic. Den ellers så stødige Kroatia-keeperen var denne gangen for sen, og da han la Álvarez i bakken var det klart for Argentina-straffe.

Da var det ingen tvil om hvem som skulle gå frem. I stedet for den kontrollerte versjonen av Messi man så ofte ser på straffespark, var det denne gangen en nådeløs 35-åringen som banket ballen knallhardt i nettaket.

Messis ellevte VM-scoring gjorde at han nå står alene som mestscorende i den stolte fotballhistorien til Argentina. Hovedrollen var det imidlertid Álvarez som spilte. Manchester City-spissen mottok ballen fra Messi på midtbanen, dundret oppover i banen, kranglet ballen forbi det kroatiske forsvaret og trillet inn 2–0.

Regjerende VM-finalist Kroatia hadde på smertelig vis få erfare vreden til Messi og Álvarez, og halvveis ut i andre omgang var duoen på ferde igjen.

Messi kjørte karusell med Josko Gvardiol flere ganger, og i Kroatia-feltet sa han sitt endelig farvel til stopperen. Deretter spilte han perfekt til Álvarez, som enkelt trillet inn sitt andre og Argentinas tredje.