Drillo om finaleklare Frankrike: – Jeg er meget forundret

Marokko har sjarmert de fleste i VM, men i semifinalen sa det stopp mot Frankrike. Egil «Drillo» Olsen er imidlertid ikke helt overbevist av det som blir Argentinas motstander i VM-finalen.

Snipp-snapp-snute, så var eventyret ute for Marokko. Frankrike slet tidvis stort i onsdagens semifinale, men vant likevel 2-0 etter scoringer av Theo Hernandez og Randal Kolo Muani.Marokko er det første arabiske og afrikanske landslaget i fotball som noensinne har kvalifisert seg til en VM-semifinale, men der sa det stopp.

Drillo: – Meget forundret.Egil «Drillo» Olsen, som kommenterte kampen på radio for NRK Sport, lot seg imidlertid ikke imponere nevneverdig av den regjerende verdensmesteren.Den tidligere norske landslagssjefen beskriver store deler av andre omgang som «enveiskjøring» mot det franske målet og stusser veldig over måten Frankrike forsvarer seg på.

For Marokko, som hadde åttedelsfinale fra 1986 som beste VM-resultat fra før, avsluttes VM med en historisk bronsefinale mot Kroatia lørdag.Marokko-trener Walid Regragui er skuffet over at det ikke ble en tur til Lusail på søndag.

Frankrike får nå mulighet til å forsvare VM-gullet fra 2018. Klarer de det blir de første nasjon siden Brasil (1958 og 1962) til å vinne to strake verdensmesterskap, en bragd som bare har skjedd to ganger siden VM-oppstarten i 1930. Italia klarte det samme i 1934 og 1938.Drillo mener Mbappé og lagkameratene må opp flere hakk i finalen om de skal vinne.