For en plakatfinale – det er bare å gratulere Qatar

(Frankrike – Marokko 2–0) De har Qatar på magen, Qatar i ryggen og nå ligger Qatar for deres føtter.

En større plakatfinale enn et møte mellom Qatars to store fotball-lønnsmottagere, Lionel Messi (35) og Kylian Mbappé (23), kunne de nesten ikke drømt om.

13. november spilte duoen sammen for Paris Saint-Germain, klubben som er sponset av Qatar Airways og eid av Qatars eget sportsinvesteringsselskap. 35 dager senere skal superstjernene opp mot hverandre i den aller største fotballkampen som finnes.

Det blir fransk eller argentinsk VM-gull. Qatar vil uansett ha en vinner.

Marokko har kjempet for hele den arabiske verden og løp til de stupte, bokstavelig talt. De hadde passert Belgia, Spania og Portugal, men i semifinalen var det umulig å komme seg forbi Kylian Mbappé og hans Frankrike.

Etterpå ramlet de sammen, utslitte og utslåtte, nesten som dominobrikker, én etter én, jeg kom til syv som lå rett ut. Mbappé brukte lang tid på å trøste sin nære PSG-venn Achraf Hakimi. De tilbragte en hel dag sammen i Doha i forrige uke, nå avsluttet de praten med å bytte drakt, og den franske 10-eren feiret foran supporterne med den marokkanske 2-eren på seg, og «Hakimi» på brystet.

Kampen åpnet seg, Olivier Giroud hadde de to største sjansene, på motsatt side brassesparket Jawad El Yamiq og Hugo Lloris reddet med en utstrakt høyrehånd, mens Sofiane Boufal kanskje burde hatt straffe da Theo Hernandez klønet og meide ham ned.

«I like to move it» dundret ut av høyttalerne da lagene kom på banen i 2. omgang. Hakim Ziyech lyttet og flyttet laget enda høyere, utligningen føltes ikke så langt unna, men var kanskje det likevel. Det ble med en rekke fine kombinasjoner.

Marokko scorer for få mål, bare ett på de tre siste kampene, og manglet det lille ekstra i en så stor kamp.

Resten av fotballverden kan begynne finalenedtellingen.

Enten blir Lionel Messi verdensmester for første gang, eller så blir Kylian Mbappé den yngste siden Pelé i 1962 med to VM-gull.