HAALAND OM KRITIKKEN FØR SESONGEN: − BRA AT JEG BOMMET

Erling Braut Haaland (22) forteller om den krasse kritikken som møtte ham rett i forkant av Premier League-sesongen.

Haaland har hatt en enorm start i Manchester City. 22-åringen står med spinnville 18 scoringer etter 13 Premier League-kamper, og har hatt en lengre fotballpause som følge av VM i Qatar.

I et nytt Viaplay-intervju, «Haaland Conquers England», som slippes tirsdag kveld, forteller den norske stjernespissen om skepsisen og kritikken som kom like før ligadebuten mot West Ham.

Uken før den vanvittige debuten – og de påfølgende scoringene – stusset flere over Haalands sjansesløsing i blant annet Community Shield-finalen mot Liverpool. Nå ser jærbuen positivt på sjansesløsingen.

– For å være ærlig tror jeg det var bra at jeg bommet på de sjansene, for å bli minnet på at man ikke kan være 99 prosent. Man må være 100 prosent. Jeg tenker at det var en bra ting, slik at jeg var enda mer skjerpa i uka etter, sier spissen til Viaplay.

Intervjuet er gjort av danske Jan Mølby, som blant annet spør om Haaland selv har tenkt på hvor mange scoringer han måtte ha for at sesongen skulle bli en suksess.

– Nei, jeg tenkte ikke på antall mål. Jeg var den største floppen etter at jeg misset på åpent mål mot Liverpool, og ja … det er ikke noe problem, sier Haaland

Han forteller også at han aldri var i tvil om at han ville passe inn i de regjerende seriemesternes spillestil.

– Folk som sa at jeg ikke kom til å gjøre det sa det kanskje for å få oppmerksomhet, men hva kan man gjøre? Man kan ikke bry seg om det folk tenker og sier, for man kan ikke kontrollere det, sier Haaland.

Haaland forteller også om hvor høyt suksess i Champions League står for ham. Jærbuen beskriver det som sin største drøm.

– Alle vet det, det er å vinne Champions League. Forhåpentligvis vil jeg gjøre det i løp av livet mitt, sier Haaland.

Manchester City har foreløpig ikke vunnet det gjeve trofeet. Det nærmeste Pep Guardiola og City har vært var i 2021, da de lyseblå tapte finalen for Chelsea.