GIANLUCA VIALLI ER DØD

Den italienske fotballegenden Gianluca Vialli er død etter lengre tids sykdom. Han ble 58 år gammel.

– Med uendelig sorg kunngjør vi bortgangen, opplyser familien ifølge Gazzetta dello Sport.

Corriere della Sera skrev før jul at Viallis 87 år gamle mor Maria Teresa og hans bror Nino hadde reist fra Italia for å være sammen med ham på sykehuset han var innlagt ved i London.

Vialli er en av italiensk fotballs største angripere gjennom tidene. I 2018 ble han rammet av kreft.

– Han var en stor spiller, en flott person – full av entusiasme og generøsitet, sier trenerlegenden Arrigo Sacchi til Italpress.

Det italienske fotballforbundet har bestemt at det skal holdes et minutts stillhet på alle kamper i helgen.

– Vi vil ikke glemme deg, skriver statsminister Giorgia Meloni.

Den tidligere Sampdoria-, Juventus- og Chelsea-spissen annonserte før jul at han måtte si fra seg sine oppgaver for det italienske landslaget som følge av sykdommen.

Som medlem av støtteapparatet rundt Italias landslag var han med å ta EM-gullet i 2021. Som spiller fikk han bronse i Italias eget VM i 1990. Han la opp i 1999.

Tore André Flo, lagkamerat med Vialli i Chelsea, skriver på Instagram at han ble utrolig trist av nyheten om italienerens bortgang.

– For en spiller og manager, men først og fremst en kul fyr! Noen av mine beste fotballminner er med deg, sier han.

Gianluca Vialli spilte klubbfotball for Sampdoria og Juventus i Italia. Han scoret 16 mål i løpet av 59 landskamper. Fra 1996 til 1999 spilte han for Chelsea. Han scoret 40 mål i løpet av 88 kamper for London-klubben. Etter at han la opp som spiller, overtok han treneransvaret for Chelsea – etter en periode som spillende manager.

Det ble også en suksess. Vialli ledet klubben til tre titler.

Særlig husket er han nok for ligacup-avansementet mot Arsenal i 1998 – hans første kamp som spillende manager. Han skal ha servert champagne i garderoben før kamp, før laget deretter senket Arsenal 3–1 og gikk til finalen.

Under kan du se intervjuet han gjorde etter avansementet.