NY HAALAND-SCORING DA MANCHESTER CITY SENKET ARSENAL I «SERIEFINALEN»: − HAN VAR ET MONSTER

(Arsenal – Manchester City 1–3) Erling Braut Haaland (22) og Manchester City gikk til slutt seirende ut av gigantoppgjøret mot Arsenal og Martin Ødegaard (24), og gikk til topps på tabellen i Premier League.

Enorm dramatikk, kjempesjanser og kontroverser hele veien frem til det 82. spilleminutt. Så dukket Premier Leagues toppscorer opp innenfor 16-meteren – atter en gang.

– Så positive, lykkelige feiringer. Jeg er så glad. Jeg vet ikke … jeg er bare så glad for alt. Vi trengte denne, sier Haaland til Manchester Citys medieavdeling etter bragden.

– Jeg er «grævla» sliten nå, men det var fantastisk følelse. Fantastisk fightet av gutta, rett og slett, legger han til overfor Viaplay.

Haaland satte inn Citys tredje mål for kvelden, og punkterte kampen i sluttminuttene. Dermed er Manchester City serieledere i Premier League, med klart bedre målforskjell enn Ødegaards Arsenal. Arsenal har på sin side én kamp mindre spilt enn de ferske serielederne.

– Det var en slags liten krig. Mye bra spill og mye kynisme. Vi vinner, og det er det viktigste, beskriver Haaland.

Landslagstrener Ståle Solbakken lot seg imponere av Norges stjernespiss som gjest på Viaplays sending.

– Han var et monster i andre omgang. Dette sier jeg ikke fordi han er norsk eller fordi jeg er treneren hans, men det han gjør i den duellen med Gabriel som blir offside er det ingen andre i verden som gjør. Han fillerister ham i en 50/50-duell, Solbakken i studio.

Arsenal var fullt på høyde med de lyseblå gjestene, spesielt før pause. Martin Ødegaard var tydelig misfornøyd og frustrert i intervju med Viaplay.

– Vi tapte kampen i boksene. I store perioder er vi bedre enn dem, sier Arsenal-kapteinen etter kampslutt.

– Det er lenge igjen, og vi har sagt det mange ganger: Vi forholder oss rolige og tar en kamp av gangen. Det er bare å se fremover, legger han til.