LIVERPOOL YDMYKET PÅ HISTORISK VIS AV REAL MADRID

(Liverpool-Real Madrid 2–5) Et par uvirkelige keepertabber. Et par deilige scoringer. Et par Mohamed Salah-rekorder. Og til slutt en historisk ydmykelse av Liverpool.

Real Madrid er og blir Liverpools mareritt i Europa.

– Vi forsvarer oss ikke bra nok og gir Real Madrid altfor mange muligheter til å gjøre det de er gode på. Det andre baklengsmålet er fullstending «slapstick», og skal ikke skje, er oppsummeringen til Jürgen Klopp etter kamp.

En forrykende 2–0-ledelse ble nemlig til et flaut 2–5-nederlag. Aldri før i Champions League-historien har et lag som ledet 2–0 endt opp med å tape kampen med tre mål.

– Pinlig. Vi har kommet med unnskyldninger for dem hele sesongen, men det var en skam i andre omgang, sier Sky Sports-ekspert og tidligere Liverpool-spiller Jamie Carragher.

Det betyr også at Liverpool er uten seier i sine syv siste møter med Los Blancos.

Liverpool hadde aldri sluppet inn fire mål på hjemmebane i Europa. Tirsdag kveld måtte keeper Alisson Becker fiske ballen ut av eget garn fem ganger.

Man må tilbake til 9. januar 2007 for å finne en større ydmykelse av Liverpool på Anfield: Da vant Arsenal 6–3 i ligacupen, ifølge LFC History. Tidenes største hjemmetap kom mot Sunderland 19. april 1930: 0–6.

– Det er tøft. Det er vanskelig å komme her og snakke. Ja, de har mye kvalitet. Når du ikke forsvarer deg hundre prosent, så vil de straffe deg. Vi skapte trøbbel for oss selv, sier Liverpool-kaptein Jordan Henderson.

Champions League-åttedelsfinalen mellom de to europeiske storhetene Liverpool og Real Madrid var som en fornøyelsespark en varm sommerdag – og i tillegg helt fritt for kø ved attraksjonene.