Glimt tapte etter enorm bom fra stjernespiller – ute av Serieligaen

Etter at Glimt hadde til tider dominert mot Lech Poznan, førte to store tabber i hver ende av banen til at Glimt røk ut av Serieligaen.

Flere hundre glimtfans hadde møtt opp på Stadion Poznan, torsdag, for å se de gule fra Bodø forsøke å gå videre til åttendedelsfinalene.

Dessverre for dem, klarte ikke Glimt oppgaven, og de røk ut etter at stjernespiller Hugo Vetlesen på nesten uforklarlig vis bommet da det gjaldt som mest.

Kampen startet med at begge lag testet hverandre frem og tilbake. Det var et nervøst første kvarter som inneholdt noen halvsjanser til begge lag, men uten resultat.

Utover i omgangen ble blant annet Albert Grønbech spilt igjennom av Hugo Vetlesen, men forsøket hans ble blokkert. Flere av Glimts angrep ble startet av Patrick Berg, som fikk ta lange klyv fremover i banen.

Etter 44 spilte minutter holdt Glimt på å gi bort et mål på spektakulært vis.

Først sparker Brice Wembangomo bort ballen til en motstander, og Lech Poznan kontrer. Backkollega Sørensen ser først ut til å ha god kontroll på ballen som kommer fremover, men han presterer å fomle bort ballen, som finner veien til en ny lechsppiller.

Ballen ble lagt inn foran mål, og Lech var bare en kvart skostørrelse unna å lede kampen.

Store glimtsjanser

I andre omgang var nysigneringen Adam Sørensen svært nær ved å sende glimt i føringen.

Mvuka svingte en ball mot bakre stolpe, hvor Sørensen fikk hodet på ballen og headet dit keeper kom løpende fra, men en forsvarer fikk klarert ballen på streken.

Men det var ingenting i forhold til det som skulle komme.

Et brudd gjorde at Pellegrino og Grønbech kombinerte flott på venstrekanten. Til slutt sendte dansken ballen til Vetlesen, som totalt upresset bare skulle sette ballen inn i målet.

I stedet for gikk ballen himmelhøyt over mål, og Vetlesen kunne knapt tro sine egne øyne.

Det skulle straks straffe seg. Etter 62 minutter slo keeper Faye Lund en ball ut i ingensteds, som blir plukket opp av en Poznan-spiller. Dette førte til et brudd. Poznan fikk sendt ballen inn fra høyre, og ballen endte opp hos kapteinen Mikael Ishak, som satt den kontant inn i mål.