HAALAND SATTE PREMIER LEAGUE-REKORD FOR CITY OG LA PRESS PÅ ARSENAL: − VI ELSKER HAM

(Bournemouth – Manchester City 1–4) Han hadde kun scoret ett mål på sine seks siste kamper, men mot Bournemouth fikk Erling Braut Haaland igjen noe å juble for.

Pep Guardiola og Manchester City fikk en drømmekveld i Sør-England – og samtidig et perfekt svar på serieleder Arsenal sin seier mot Leicester tidligere på dagen.

For spenningen på Vitality Stadium varte kun i et kvarter:

Et godt skuddforsøk fra Erling Braut Haaland gikk via en Bournemouth-forsvarer og opp i tverrligger. På returen luktet Julián Álvarez muligheten og kunne enkelt sette 1–0.

15 minutter senere var det Haaland sin tur å være på rett sted til rett tid.

Phil Foden fikk akkurat en legg på et fremspill fra İlkay Gündoğan – og ballen spratt på tvers av feltet til en ensom Haaland.

Fra kloss hold kunne jærbuen spasere inn 2–0 og samtidig sitt 27. ligamål på 24 kamper denne sesongen.

– Måten han har bidratt på er helt utrolig. Vi elsker ham og han hjelper oss så mye. I dag fikk vi han mer involvert, og han er en utrolig trussel, er oppsummering fra manager Pep Guardiola til BBC.

Aldri før har en City-spiller scoret mer enn 26 mål i Premier League (fra 1992) på én sesong. Guardiolas tidligere superspiss Sergio Agüero stoppet på 26 mål i 2014/15-sesongen. Medregnet engelsk toppdivisjon (før 1992) er Tommy Johnson Citys rekordholder med 38 mål tilbake i 1928/29.

Premier League-rekorden deles av Alan Shearer og Andy Cole med 34 mål, men da fra den gang ligaen hadde 42 kamper i en sesong. Rekorden i en sesong med 38 kamper er Mohamed Salah sin 32 fulltreffere i 2017/18-sesongen.

Scoringen var også en etterlengtet opptur etter en uvanlig anonym periode for målmaskinen – der kritikken har haglet, og både manager Pep Guardiola og målvakt Ederson har sett seg nødt til å ta jærbuen i forsvar.

Samtidig har Haaland nå alene scoret flere ligamål enn åtte andre Premier League-lag denne sesongen – blant andre Chelsea (23 mål) som har brukt enorme summer på angrepsspillere den siste tiden.