TØFF BELASTNING FOR HAALAND OG CITY: − KLAR FORDEL ARSENAL

Erling Braut Haaland er i praktslag. Men tøff kampbelastning kan bli en stor utfordring for Manchester City i Premier League-avslutningen. For Martin Ødegaard og Arsenal er det helt motsatt.

London-klubben kan sikre seg åtte poengs forsprang til City med seier mot Crystal Palace søndag ettermiddag. Den siste kampen før det norske landslaget samles foran EM-kvalifiseringskampene mot Spania og Georgia.

Erling Braut Haaland viste kanonform med et nytt hat trick da Burnley ble slått 6–0 i FA-cupens kvartfinale lørdag. Dermed skal Haaland og co. kjempe videre på tre fronter i avslutningen av sesongen: Premier League, Champions League og FA-cupen.

Potensielt kan Manchester City komme til å spille 16 kamper fra 1. april til siste serierunde i Premier League går 28. mai.

Ødegaards Arsenal ble slått ut av Europa League torsdag og tidligere har det også blitt exit i FA-cupen mot nettopp City. Dermed har Arsenal etter Palace-kampen kun 10 ligamatcher å konsentrere seg om i løpet av 58 dager.

·Arsenal har bare tre dager mellom seriefinalen mot Manchester City på bortebane og en forventet tøff hjemmekamp mot Chelsea i slutten av april. Men i serieavslutningen i mai har Martin Ødegaard god tid til å trene og pleie eventuelle småskader. Intervallet mellom de fem siste kampene er 7-7-7-8, regnet i dager.

Manchester City skal i tillegg til 11 ligakamper ut i to knalltøffe Champions League-kvartfinaler mot Bayern München, to potensielle semifinaler mot Real Madrid eller Chelsea, og en semifinale i FA-cupen.

Mye kommer an på hvordan City-manager Pep Guardiola disponerer laget og ressursene inn i sesongavslutningen.

Julian Alvarez satte inn to mål lørdag i en målfest hvor også et tredje spissalternativ, Haaland-innbytter Cole Palmer, kom på scoringslisten.

Arsenal får dermed i gjennomsnitt en pause på 5,8 dager mellom kampene, mens City kan komme til å få bare 3,6 dager til restitusjon, trening og rehabilitering av skader.

Arsenal kan potensielt få 2,2 dager i snitt mer til trening og restitusjon enn City frem til i slutten av mai. En eventuell finale FA-cupen og Champions League-spilles etter ligaslutt.