SKADET HAALAND REISER HJEM: − NORGES STORE MARERITT Å VÅKNE OPP TIL

MARBELLA (VG) Erling Braut Haaland (22) blir ikke å se under Norges landskamper mot Spania og Georgia den kommende uken.

Norge starter EM-kvalifiseringen borte mot Spania lørdag. Neste uke venter bortekamp mot Georgia. Begge matchene går uten Haaland på banen for det Norske Landslaget.

Jærbuen har nemlig fått en skade i høyre lysk. En skade han ikke har hatt tidligere, opplyser landslagslege Ola Sand.

Viaplay-ekspert og tidligere landslagsstopper Rune Bratseth slår fast at Norge nå mister en verdensklassespiss i et lag som ikke har flust av verdensstjerner.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen er på plass i Marbella foran oppgjøret mot Spania og tenkte følgende da han fikk Haaland-nyheten servert tirsdag morgen:

– Jeg trodde det var 1. april. Det var det dessverre ikke. Det var Solbakken og Norges store mareritt å våkne opp til. Spesielt med tanke på den formen Haaland har vært i, sier han og fortsetter:

– Det var det verste som kunne skje foran Solbakkens viktigste uke som landslagssjef. Det gjør at Norges sjanser disse to kampen og hele kvaliken synker betydelig. Det er ingen spillere som kan skape den frykten og gjøre den skaden som Haaland kan.

Norges Fotballforbund (NFF) kom med nyheten tirsdag morgen. I pressemeldingen står det at Haaland hadde litt smerter i lysken etter FA-cupoppgjøret mot Burnley, der nordmannen leverte hat-trick og spilte en drøy time.

Bratseth minner om at også Haaland er avhengig av et godt lag i ryggen og at Fredrik Aursnes virkelig har blomstret på et høyt nivå. Han håper og tror landslagssjef Ståle Solbakken ikke kommer til å bruke noe energi på Haaland-forfallet utad eller overfor spillergruppen.

Det viste seg at Haaland ikke er i nærheten av å ha like god skadehistorikk som noen av verdens beste spisser, men det finnes også spillere som har langt flere avbrekk enn nordmannen.

Også i januar i fjor slet han med lysken. Da måtte han stå over seks kamper for Dortmund.

Etter overgangen til Manchester City har Haaland kun hatt et lite skadeavbrekk, og han har hyllet det medisinske apparatet i klubben. Han har vært på banen i 26 av 27 Premier League-kamper.