Ødegaard-gest fanget på kamera: – De er veldig stolte av ham

Martin Ødegaard (24) er raskt blitt en supporterfavoritt. Arsenal-ekspert tror nordmannens oppførsel utenfor banen bidrar til akkurat det.

– Det er mye som taler for at Ødegaard blir kåret til sesongens beste Premier League-spiller. Erling Haaland vil helt klart også være i diskusjonen på grunn av hans utrolige målstatistikk, men ingen har gjort mer for laget sitt enn Ødegaard har for Arsenal.

Den bunnsolide attesten kommer fra Charles Watts, som er Arsenal-skribent for Goal.com og har fulgt klubben tett i årevis. I tillegg skriver han i disse dager en bok om Mikel Arteta og hans jobb med å gjenreise londonklubben.

Watts mener Ødegaards status i Arsenal og engelsk fotball på kort tid er blitt eksepsjonelt god.

En ting er prestasjonene hans på banen, men også det Ødegaard gjør utenfor banen legges merke til av mange.

På sosiale medier er det en rekke klipp av nordmannen som supporterne trykker til sitt bryst. Ett klipp viser Ødegaard, som den siste Arsenal-spilleren på matta, som takker fansen etter en kamp.

Et annet klipp viser Ødegaard som, før en kamp, tar av seg Arsenal-jakken sin og gir til et av barna som er maskoter, som tydelig fryser ute på banen.

Watts har fått med seg klippene og mener de oppsummerer Ødegaard perfekt.Men også på banen går det så det suser for den fortsatt relativt unge drammenseren på 24 år.Så langt denne sesongen har Norges kaptein bidratt med 10 mål og seks målgivende pasninger i Premier League for Arsenal.