SØRLOTH SER POSITIVT PÅ HAALAND-FRAVÆR – MERKER EN ENDRING HOS SEG SELV

Uten verdensstjernen Erling Braut Haalands (22) er angrepsmakker Alexander Sørloth (27) klar til å plukke opp hansken.

De fotballgale georgierne fylte nesten hele pressesalen på Adjarabet Arena dagen før den svært viktige EM-kvalifiseringskampen.

Det var hverken Erling Braut Haaland eller det norske landslaget som lokket, ifølge de lokale journalistene var det slik også før Mongolia-kampen, men det første spørsmålet om kampen dreide seg likevel om at Premier Leagues toppscorer ikke er med.

– Når du mister en av verdens beste, er det et stort tap. Han er viktig for oss og scorer mye mål for oss. Vi må jobbe som en enhet. Noen ganger kan man bli for avhengige av store spillere, men vi har ikke det valget nå, sier Sørloth på mandagens pressekonferanse i Georgia.

Tirsdag kveld spiller Norge en tøff bortekamp i den georgiske kystbyen Batumi, hvor de møter et lag som ikke har sluppet inn mål på sine fire siste landskamper av betydning.

Sørloth startet på topp for Norge i 0–3-tapet for Spania lørdag og misbrukte blant annet en stor sjanse i andre omgang på stillingen 0–1.

Trønderen starter etter alt å dømme som toppspiss igjen i bortekampen mot Georgia tirsdag, hvor det er meldt 25 grader og strålende sol i det som er en av Svartehavets store sommerbyer.

Landslagssjef Ståle Solbakken påpeker at Sørloth er en viktig spiller på landslaget – uavhengig om Haaland er tilgjengelig eller ikke.

Til tross for 0–3 og gigantsjansen som spissen misbrukte i Spania, forteller Sørloth om god selvtillit.

– Selvtilliten er veldig god for tiden. Jeg er etablert i en av verdens beste ligaer, scorer mål og spiller for et av de beste lagene. Jeg føler meg alltid bra på landslaget, sier Sørloth – og trekker frem tryggheten han får i laget.