Hareide om Danmark-smell: – Et sjokk for danskene

Kjempeskrellen ble et faktum da Abat Ajmbetov stormet fram og headet inn et innlegg i siste ordinære spilleminutt. Overrumplede dansker måtte se 2-1-ledelse bli snudd til tap i løpet av tre minutter.

Også landslagssjef Kasper Hjulmand var dypt frustrert etter kampen.

– Jeg er skikkelig frustert. Vi faller sammen, og vi har ikke den rette mentaliteten etter 2-1-scoringen. Jeg er sint over at vi ikke viser den mentaliteten, sier Hjulmand til samme kanal.

NRKs fotballekspert Åge Hareide fløy fra Spania til Norge under kampen.

– Det var det første jeg så da jeg landet. Det er helt katastrofe. Det er et sjokk for danskene, sier den tidligere Danmark-sjefen.

Danskene ledet komfortabelt 2-0 etter to scoringer av formspissen Rasmus Højlund. 20-åringen, som har fått tilnavnet «Danmarks Haaland», står dermed med fem mål på de to første kampene i EM-kvalifiseringen.

Kasakhstan skapte ikke all verden de første 70 minuttene på hjemmebane. De løsnet en del skudd, men satte ikke Danmark-keeper Kasper Schmeichel skikkelig på prøve før i det 70. minuttet.

Da slo Schmeichel et skudd i stolpen og ut. På den påfølgende corneren handset Jonas Wind i eget felt, og vertene fikk straffespark. Baktijor Zajnutdinov omsatte det i redusering til 1-2.

Scoringen skapte spenning mot slutten og så ut til å stresse danskene. Og på tampen raknet det helt for rødtrøyene.

Kasakhstan-kaptein Askhat Tagibergen så ut til å ha berget et overraskende poeng da han fyrte inn et langskudd i kampens 86. minutt.

Men vertene, som hadde løsnet mange avslutninger gjennom kampen, hadde altså mer på lager. På overtid ble matchvinner Ajmbetov utvist etter å ha fått to gule kort.

Danmark-tapet betyr at både Nord-Irland og Slovenia kan få tre poengs luke til danskene hvis det blir seier over henholdsvis Finland og San Marino senere søndag.