GUARDIOLA MENER HAALAND MÅ TA RISIKO FØR LIVERPOOL-MATCHEN

Erling Braut Haaland (22) «føler seg bra», ifølge trener Pep Guardiola. Spørsmålet er om kroppen er bra nok til at superspissen spiller toppkampen mot Liverpool lørdag ettermiddag.

– Vi vil se i dag og snakke med legene. Så er det spilleren som vil bestemme. Hvordan føler han seg? Jeg snakket med ham i går og han føler seg bra, men vi får se. Livet er risikofylt på dette stadiet. Du må ta dem, sier Guardiola på en pressekonferanse, og dermed antyder at Haaland kan bli nødt til å ta en sjanse ved å erklære seg klar for spill på et tidspunkt hvor kroppen ikke er optimalt forberedt.

Jærbuen måtte dra hjem fra landslagssamling med en lyskeskade han pådro seg etter en periode med tett kampprogram. Den forrige kampen han spilte var mot Burnley i FA-cupen lørdag for snaut to uker siden.

Ifølge Sky Sports trente ikke nordmannen med resten av laget på torsdagens økt.

– Erling jobber fortsatt med å bli helt frisk. Vi får se i morgen hvordan han føler seg, svarer Guardiola på spørsmålene om den fysiske tilstanden til Haaland.

Liverpool-manager Jürgen Klopp mener Haaland-situasjonen ikke påvirker hans kampplan i særlig stor grad:

– Når du forbereder deg til kamp gjør du alt du kan for å unnå den siste farlige pasningen, for det er jo der Haaland kan skade oss. Om han ikke spiller, gjør det City annerledes, men ikke nødvendigvis svakere, sier Klopp, og fortsetter:

– Han er jo en ordentlig god spiss, men City vant ligaen også uten en ordentlig spiss, så det endrer jo motstanden vi møter. Vi må uansett forberede oss på flere forskjellige kampbilder.

Premier Leagues norske toppscorer forlot samlingen med Norge i Marbella 21. mars og dro videre til Barcelona hvor den høyre lysken ble undersøkt på et sykehus.

– Jeg har ingen kommentar om Erling. Jeg har ikke sett ham siden han dro (fra landslagssamlingen) og nå er han Manchester Citys ansvar nå, skriver landslagslege Ola Sand til VG.

Manchester City-fansen har samtidig ventet på svar om Haaland rekker hjemmeoppgjøret mot Liverpool lørdag ettermiddag.