BODØ/GLIMT SNUDDE I GENERALPRØVEN MOT MOLDE − GRØNBÆK SØRGET FOR REVANSJE

(Molde – Bodø/Glimt 2–3) Bodø/Glimt lå under 0–2, men Albert Grønbæk (21) sørget for seier i siste test før eliteseriesesongen settes i gang.

I sluttminuttene satte dansken inn seiersmålet kontant i nettet, og sikret dermed Glimts første seier over de regjerende serie- og cupmesterne siden 2021. I fjor vant Molde begge oppgjørene i serien, i tillegg til cupfinalen på våren.

Men gjestene fikk overhodet ingen optimal start på generalprøven i solbadet på Aker Stadion.

Moldes venstrebeinte vingback Kristoffer Haugen sørget for en drømmestart for hjemmelaget da Kristian Eriksen skaffet frispark like utenfor 16-meteren etter kun seks minutters spill.

Haugen curlet frisparket inn bak Glimt-keeper Nikita Haikin, og la inn en god søknad til å bli Moldes frisparkskytter med kaptein Magnus Wolff Eikrem på benken fra start mot Glimt.

De regjerende seriemesterne kom klart best i gang på hjemmebane, og økte ledelsen etter en halvtimes spill. Moldes nye stjernespiss Veton Berisha snappet opp ballen på gjestenes halvdel og fant angrepsmakker og landslagsspiller Ola Brynhildsen.

Molde-trener Erling Moe mener laget slapp Bodø/Glimt for enkelt inn i kampen igjen:

Litt ut av ingenting fikk Glimt en overgangsmulighet, og Sondre Sørli stormet i angrep. Høyrevingen fant Faris Pemi på bakerste stolpe, som skled inn reduseringen fem minutter etter Moldes andre scoring.

Etter en corner og mange dueller i feltet datt ballen ned i returrommet, hvor Sørli prøvde lykken med venstrebeinet. Forbi Molde-keeper Jacob Karlstrøm suste avslutningen, og det sto 2–2 etter første omgang.

Glimt burde ha gått i ledelsen tidligere i andre omgang enn ved Grønbæks scoring, for Faris Pemi fikk en gigantisk sjanse til å bli tomålsscorer halvveis ut i omgangen. Igjen var Sørli tilrettelegger, men spissen klarte ikke å treffe mellom stengene da han avsluttet seks meter fra mål.