ARSENAL-LEGENDEN FÀBREGAS TIL VG: SIKKER PÅ AT ØDEGAARD TAR REKORD

(Arsenal – Chelsea 3–1) Etter to nye mål står Martin Ødegaard (24) med 14 mål i Premier League denne sesongen. Det er kun ett mål bak rekorden til Arsenal-legenden Cesc Fàbregas (35), som hyller nordmannen.

– Han kommer til å slå mine 15 mål. Men det er ikke viktig. Det viktige er at de vinner ligaen, resten er bare tall, sier Fàbregas til VG inne på pressesenteret på The Emirates underveis i derbyseieren.

Den spanske midtbanespilleren er en av de største Arsenal-spillerne i nyere tid. Han var en usedvanlig kreativ midtbanespiller, med mange av de samme ferdighetene som Martin Ødegaard.

I 3–1-seieren over Chelsea, fikk Fàbregas se nordmannen hamre inn både 1–0 og 2–0 med kapteinsbindet rundt armen.

– Jeg ser litt av meg selv i ham. Vi spiller samme type fotball, jeg var 21 da jeg ble kaptein, vi spiller samme posisjon og har samme kvaliteter.

Andre legender som Patrick Vieira og Jimmy Floyd Haisselbank hang rundt ham, mens de ventet på sendestart etter kamp.

35-åringen noterte seg for 35 mål og 76 assists på 212 kamper i Premier League for Arsenal. Martin Ødegaard står så langt med 22 mål og 14 assists for Arsenal i Premier League.

Ingen midtbanespillere har scoret flere ligamål i én og samme sesong for Arsenal enn Cesc Fàbregas. Han scoret 15 mål i 2009/10-sesongen.

– Arsenal trenger en midtbanespiller som kan score mål, ikke bare spissene. Han gir laget den kvaliteten, mener spanjolen.

Kun syv spillere har scoret flere mål i Premier League enn Ødegaard denne sesongen.

– Han er veldig ung. Alt handler om å få mer erfaring og bli bedre år for år. Jeg ser fantastiske kvaliteter i ham, og jeg tror han kan bli en stor leder for Arsenal. Noen ganger skjer det (at en ung spiller blir kaptein) fordi det er mange endringer i klubben. De har åpenbart sett kvaliteter i ham.

– Han er en av de fremste lederne i Arsenal, kanskje den største. Martin gjør det ved å alltid være ledig, hjelpe lagkameratene og ta ansvar med å enten slå den siste pasningen eller skyte selv. Det er hans måte å lede laget på.