HAALAND SCORET SITT 35. SERIEMÅL – NÅ ER HAN PL-HISTORIENS MESTSCORENDE I LØPET AV EN SESONG

MANCHESTER (VG) (Manchester City – West Ham 3–0) Erling Braut Haaland (22) slo Andy Cole og Alan Shearers legendariske rekord da han satte inn sesongens 35. mål i Premier League. Etter kampen holdt laget æresvakt for den historiske nordmannen.

– Det er stort. Det er et stort øyeblikk, sier Erling Braut Haaland til Viaplay.

Og scoringen var en nydelig lobb etter en gjennombruddspasning fra Jack Grealish. Ikke en dårlig måte å virkelig bli historisk på – selv om West Hams Lukasz Fabianski hadde en liten hånd på den.

Andy Cole og Alan Shearer scoret sine 34 PL-mål for henholdsvis Newcastle (1993/94) og Blackburn (1994/95) – da det var 42 kamper per sesong. Den rekorden har stått siden – fram til i kveld.

– Det kunne ikke ha skjedd en finere fyr. Det har bare tatt 28 år! Han er den beste, skriver Shearer på Twitter etter scoringen:

«Haaland, Haaland, Haaland», sang ekstatiske hjemmefansen etter Haalands «lotus-feiring». Det virket tydelig at han visste akkurat hva han hadde gjort.

Etter kampen gjentok hjemmefansen samme hyllestrop da nordmannen kom mot de mest trofaste med sitt bredeste glis, mens Manchester City-spillerne sto æresvakt for å hylle Haaland.

Overfor VG bekrefter Pep Guardiola at det ikke var en spontan greie:

– Ja, det var planlagt. Selvfølgelig! Når det er så spesiell anledning, måtte vi vise hvor spesielt det er. Han har slått Alan Shearer og Andy Cole … Det er spesielt.

– Jeg visste ikke noe om det, sier Haaland.

Som klippet viser storkoste nordmannen seg etter kampslutt.

– Han fortjente æresvakten, hele laget gjorde det, men spesielt ham – for han er en spesiell spiss. Vi er veldig glad på hans vegne, for han er en nytelse å være med. Alle er glad for å ha ham hos oss. Rekorden kommer til å bli slått før eller siden, sier Guardiola videre på VGs spørsmål.

Haaland scoret sitt 35. mål i serierunde 33 av årets sesong. Hvert Haaland-mål frem til sesongslutt 28. mai vil bare øke det historiske gapet i rekordsammenheng.