Pereira i ordkrig med ekspert etter filme-slakt

Rosenborgs Adrian Pereira ble kalt patetisk av TV 2-kommentatorene da han fikk gult for filming. Selv mener han at han ikke blir tatt på alvor.

Like etter kampstart på Lerkendal tok Rosenborgs Pereira seg lekent inn i Branns 16-meter.

Der sto Brann-forsvarer Japhet Sery Larsen i veien for RBK-stjerna.

Pereira falt og ropte på straffe, men dommeren var sikker i sin sak og ga 23-åringen gult kort for filming.

For da Kristall Ingason falt for eget grep innenfor 16-meteren etter 33 minutter noterte hjemmelaget seg for sitt fjerde gule kort og sitt andre for filming.

Pereira på sin siden stiller seg ikke bak lagkameraten.

Dommeren mener derimot at han dømte korrekt i begge situasjonene.

Jeg opplever begge situasjonene som at det er spillere som prøver å lure meg og filmer seg til et straffespark, sier dommer Espen Eskås om situasjonene med Pereira og Ingason.

Dommer Eskås sier han registrerte en kontakt mellom spillerne, men mener Pereira utnyttet situasjonen og falt veldig enkelt.

Lagkamerat Markus Henriksen synes ikke noe om filmingen.

Rosenborg åpnet friskt, men tre minutter etter Pereiras gule luktet det oransje av Sam Rogers takling av Ole Didrik Blomberg.

Etter halvspilt omgang ble enda en RBK-forsvarer tildelt det gule kortet og det svekkede forsvaret ble tydelig da Brann-kaptein Sivert Heltne Nilsen sendte gjestene i ledelsen etter målgivende frispark av Mathias Rasmussen.

Så sendte RBK-spiss Jayden Nelson en utilgivelig feilpasning som førte til et effektivt kontringsangrep fra de rødkledde.

Blomberg klinket ballen i nettet og jublet for 2-0, men gleden ble kortvarig da målet ble dømt til offside.

Like etter er Nelson nær utligning for Rosenborg, men ballen endte i keepers hender.

Det sto 1–0 til pause og hjemmelaget presset på for utligning etter hvilen, men utnyttet ikke sjansene godt nok.

Utover i omgangen tok Brann mer og mer over kontrollen.

Etter 78 minutter stormet Branns Bård Finne mot mål i et kontringsangrep og lette etter en lagkamerat før han må ta saken i egne hender og dunket inn 2-0-målet til Brann.

Det ble også sluttresultatet i Trondheim.