REKORD-SVERRE (16) BER FOLK IKKE TA AV

BODØ (VG) Han ble ikke bare sesongens første RBK-spiss som scoret. Sverre Nypan (16) ble også historisk mot Bodø/Glimt lørdag kveld.

– Han er 16 år, det er sjukt bare det. Men han er en voksen spiller. Frekk, sterk, det er utrolig artig å se på, sier Per Ciljan Skjelbred om sin 19 år yngre lagkompis.

For selv om Bodø/Glimt vant, befester sin posisjon øverst på tabellen, var det 16 år gamle Nypan som var ett av de store samtaleemnene etter kampen.

Rosenborg-trener Kjetil Rekdal overrasket ved å gi Nypan tillit fra start.

16-åringen svarte med å score og utligne til 1–1 i det 12. minutt. Nypan skrev seg dermed inn i historiebøkene som den yngste RBK-målscoreren i seriespill.

Stortalentet vartet senere opp med noen lekre detaljer i et godt angrep som burde endt i scoring, og han skulle hatt en målgivende til spissmakker Isak Thorvaldsson litt senere. Islendingen misset imidlertid på begge mulighetene.

Nypan – med Rosenborg-kontrakt ut 2025 – har stort sett spilt i en midtbanerolle i klubben. Likevel ble han valgt som spiss til lørdagens storkamp.

Kjetil Rekdal forteller til VG at han liker typen. Han har bra løpskraft, tempo, kan drible folk, og har god spilleforståelse, mener RBK-treneren.

Om rekorden sier Rekdal:

– Det er hyggelig for ham og hyggelig for oss. Så håper jeg det ikke ble med det ene målet, men at det kommer flere.

I seks strake serierunder har Rekdal måttet svare på hvorfor trønderne knapt har skapt sjanser. I tillegg har spissene jevnt over slitt med å score mål.

Lørdag var Kristall Ingason henvist til benken. Det samme var Agon Sadiku. Oscar Aga var ikke i troppen. Trioen er alle spissalternativer i Rosenborg.

Det var Isak Thorvaldsson som var Sverre Nypans makker mot Bodø/Glimt.