HAALAND KÅRET TIL ÅRETS SPILLER I PREMIER LEAGUE AV BRITISKE JOURNALISTER

Erling Braut Haaland (22) ble stemt frem som årets spiller av journalistene i Storbritannia med soleklar margin. Martin Ødegaard (24) ble nummer tre i kåringen.

– Å vinne Fotball Writers» Award i min første sesong i engelsk fotball, er en ære. Jeg prøver å gjøre mitt beste hver eneste dag, denne anerkjennelsen betyr mye for meg, sier Haaland til Citys hjemmesider.

Det er Football Writers» Association (FWA), som består av om lag 800 britiske fotballjournalister, som deler ut prisen. Nordmannen mottok hele 82 prosent av stemmene. Det er den største seiersmarginen i Premier League-historien, skriver Football Writers’ Association. Arsenal-duoen Buyako Saka og Martin Ødegaard følger som nummer to og tre.

Haaland står med 35 mål i Premier League, ingen spiller har noen gang før scoret flere i løpet av en sesong i Premier League.

Det er nettopp City og Arsenal som denne sesongen kjemper om Premier League-trofeet. I skrivende stund er City ett poeng foran. De har også én kamp til gode på Arsenal.

– Hittil har jeg elsket tiden i City. Lagkameratene mine er utrolige, de gir meg sjansene til å score mål. Jeg ønsker å takke dem alle, uten dem kunne jeg ikke vunnet prisen, sier Haaland.

Nordmannen ble også kåret til Premier Leagues beste spiller i april. Også den prisen ble offentliggjort fredag.

Nordmannen blir den fjerde spilleren i historien til å vinne FWA-prisen i sin første sesong i England. De tre andre er lagkamerat Ruben Dias (2021), Chelsea-legenden Gianfranco Zola (1997) og tidligere Tottenham-spiller Jürgen Klinsmann (1995).

På kvinnesiden var det Chelseas australske spiss Sam Kerr (29) som stakk av med prisen. Det er Manchester United som i skrivende stund topper Womens Super League. Chelsea har imidlertid to kamper til gode på Manchester United og kan derfor gå to poeng foran med seier i hengekampene.

– Takk, og gratulerer til Sam Kerr, som nå har vunnet to år på rad. En utrolig bragd, skriver Haaland på Twitter. Duoen vil motta prisene på en gallamiddag i London 25. mai.