GUARDIOLA FØR GIGANTOPPGJØRET: − SLAPP AV, FOLKENS

MANCHESTER (VG) Manchester City-sjef Pep Guardiola lover at han ikke skal gå i gammel felle når Real Madrid kommer på besøk til gigantoppgjør onsdag.

Guardiola er nemlig beskyldt for å overtenke, overkomplisere, laguttaket før store kamper i Champions League.

Etter første oppgjør mot Real Madrid tirsdag forrige uke, sa han at det kom til å komme endringer før returoppgjøret. Men:

– Jeg kan ikke si hva det er på grunn av Carlo (Ancelotti, Real Madrid-trener). Det er ingenting spesielt. Jeg overtenker ikke i morgen. Slapp av, folkens, spøker Guardiola på pressekonferansen før kamp.

1–1 i første oppgjør betyr at «the winner takes it all» klokken 21.00 på selveste 17. mai. Vinneren får mulighet til å møte enten Inter eller Milan når Champions League-finalen blåses i gang i Istanbul 10. juni.

Men det er ingen tvil om at Guardiola er blitt anklaget for å overtenke: I viktige kamper i Champions League har han tatt oppsiktsvekkende grep, som siden er blitt kritisert.

For eksempel stilte laget uten en defensiv midtbanespiller i Champions League-finalen mot Chelsea i 2021. Det endte med et smertefullt 0–1-tap.

– Vi er ikke dumme, vi vet hvor mye kampen i morgen betyr. […] Grunnen til at jeg ble hentet var for å gjøre det best mulig, men vi kan ikke nekte for det: Det er denne vi ikke har vunnet. Selvfølgelig vil vi ha den, sier Guardiola.

Det har også ført til noen spektakulære exiter i Europas største klubbturnering. Manchester City står fortsatt uten det gjeveste troféet, selv om Guardiola har ledet dem til seier i alt annet.

– Klubben mangler denne ene. Jeg tror eierne og investeringene de har gjort i klubben … vi skylder dem det, sier høyreback Kyle Walker, og viser til det Abu Dhabi-baserte oppkjøpet i 2008.