Guardiola illsint etter Haaland-annullering: – Han har sår på kroppen

Erling Braut Haaland har notert seg for rekord etter rekord til nå denne sesongen. Onsdag tangerte han Thierry Henry, men er ett målpoeng unna å ha rekorden selv etter at VAR grep inn.

Haaland trodde nemlig han hadde sendt City i ledelsen da han løp seg fri inne i boksen og headet ballen i mål drøyt ti minutter før slutt. Etter en VAR-sjekk ble imidlertid målet annullert etter at Haaland dro i drakten til Brighton-forsvarer Levi Colwill.

Nede på sidelinjen raste City-manager Pep Guardiola mot avgjørelsen.

På pressekonferansen etter kampen fortsatte Guardiola kritikken mot avgjørelsen.

– Erling har sår på kroppen etter kampen. Hvis det er ulovlig, det som han gjør ved målet, så er alt som forsvarere gjør mot Erling Haaland frispark, sier Guardiola.

Guardiola fikk ikke gehør hos dommerteamet, annet enn at han snakket på seg et gult kort.

– Jeg vet ikke hvorfor City er så opprørte. Det så ut som en klar forseelse for meg, sier Sky Sports» Alan Smith.

– Jeg synes det er riktig å annullere. Colwill holder litt først. Erling holder mye, rett før scoringen. Når du drar drakta ut så den står omtrent som et seil på Colwill, så mener jeg at han ikke har noe annet valg enn å annullere, sier Viaplays fotballekspert Lars Tjærnås.

Selv uten scoring, ble det likevel en rekord for Haaland onsdag kveld. Han tangerte nemlig rekorden for antall målpoeng i en Premier League-sesong, i perioden hvor Premier League har bestått av 20 lag (siden 1995/96-sesongen).

Etter at han selv hadde bommet på en heading og ikke fikk av gårde en god avslutning alene med Brighton-keeper Jason Steele tidlig i den første omgangen, valgte han pasningen da han på ny ble spilt fri i bakrom.

Haaland fant Phil Foden og med Steele ute på halvdistanse, sendte Foden City i ledelsen.

Det var Haalands 44. målpoeng i Premier League denne sesongen, fordelt på 36 mål og åtte målgivende pasninger.

Brightons Julio Enciso utlignet med en vanvittig langskudd før pause. Det ble også kampens siste tellende mål.

For City ble det dermed deres første poengtap etter tolv strake seirer i Premier League, men seriegullet sikret de seg allerede i helgen. I etterkant ble det også en solid feiring, om vi skal tro Guardiola.