RBK-HELTENS TØFFE TID: − ROSENBORG BETYR SÅ UTROLIG MYE FOR MEG

LERKENDAL (VG) (RBK-HamKam 4–0) I månedsvis har Olaus Skarsem (24) sett lagkameratene spille fotball, mens han selv har vært gjennom et skademareritt. Søndag fikk RBK-profilen det han hele veien har drømt om.

– Jeg har sett for meg dette hver eneste dag. Å gjøre det her er nesten uvirkelig. Det betyr veldig mye, sier Olaus Skarsem til VG.

Han ble den store helten på Lerkendal søndag. Han sendte RBK i ledelsen før pause. Så banket han inn det fjerde målet som sikret RBKs klart største seier denne sesongen.

Det har vært en tøff tid for laget Rosenborg, med dårlige resultater og mye kritikk fra supportere og eksperter.

For Olaus Skarsem har det også vært en tung periode. I realiteten er det nærmere ett år med skadeplager som han søndag kunne se tilbake på:

I september i fjor dro han på seg en lyskeskade. Han spilte flere kamper etter dette, men innhoppene ble kortere ettersom smertene ble større.

Først var planen at han skulle være tilbake til sesongoppkjøringen startet i januar. Så ble det utsatt til mars.

I mars kom en ny kontramelding. Midtbanespilleren måtte under kniven igjen. Midten av mai var det nye målet.

Nå er han endelig tilbake. Derfor betyr det veldig mye for Skarsem å gi noe tilbake til klubben han elsker.

– Det betyr alt. Rosenborg betyr så utrolig mye for meg, og det har det gjort siden jeg kom hit som 13-åring. Det at jeg kan gå ut her og vise meg tilliten verdig. Det ga utrolig mersmak. Jeg tror jeg skal gjøre det igjen, sier Skarsem med et solid glimt i øyet.

Det glimtet har sittet lenger inn tidligere.

– Skadeperioden var utrolig tung. Det er ikke artig å gå inn i gymmen når gutta trener fotball. Da handler det om å ha fokus på det du kan gjøre noe med. Jeg har et godt medisinsk team rundt meg. Arve Næss skal ha honnør for å ha stått med en ganske humørsvingende Olaus Skarsem, sier trønderen.

Seieren mot HamKam var også svært viktig for et hardt presset RBK-lag.