BÅRD FINNE MED I LANDSLAGSTROPPEN – AMAHL PELLEGRINO UTELATT

ULLEVAAL STADION (VG) Branns formspiller Bård Finne belønnes med en plass i troppen til Norges kamper mot Skottland og Kypros i juni.

Det er første gang 28-åringen fra Bergen er med i en A-tropp. Han har imponert for den ferske cupmesteren Brann denne sesongen.

Brice Wemangombo fra Bodø/Glimt og Kristoffer Velde fra Lech Poznan er også inne i landslagstroppen for første gang.

Morten Thorsby, som har vært en fast spiller i landslagssjef Ståle Solbakkens tropper, er utelatt.

Bodø/Glimt-vingen Amahl Pellegrino (32) kom derimot ikke med. Han er delt toppscorer i Eliteserien med ti mål, noe som er like mange som den nigerianske Lillestrøm-spissen Akor Adams.

Pellegrino står i tillegg med fem målgivende pasninger og er suveren leder av «poengligaen». Brann-yndlingen Bård Finne (28) står med ni mål og tre målgivende pasninger.

– Vi tar ut den troppen vi mener vi er best. Vi har god dialog og ser mye Eliteserien, kanskje for mye, sier Solbakken.

Tidligere denne uken ble det klart at Pellegrino, som har tanzanianske foreldre, var tatt ut på Tanzanias landslag for første gang. De spiller kvalifiseringskamper til Afrikamesterskapet mot Niger og Algerie.

Joshua King er også utelatt fra troppen.

Norge skal spille to hjemmekamper mot Skottland og Kypros 17. og 20. juni. Etter tap i Spania og uavgjort i Georgia bør Norge vinne begge kampene for å henge med i kampen om topp to-plasseringene i kvalifiseringsgruppen, som gir billett til EM i Tyskland neste sommer.

24 lag går til EM neste år. I tillegg til den forhåndskvalifiserte vertsnasjonen Tyskland får 20 lag plass via årets EM-kvalifisering. De tre siste plassene går til lag som kvalifiserer seg via Nations League-sluttspill til våren.